Raport de activitate comerț ilicit

Photo of author

By Edward Ciolacu

Urmare a cooperării proactive dintre Poliţia Locală, Inspectoratul de Poliție Județean (I.P.J.) şi Gruparea de jandarmi mobilă Tomis Constanța, în perioada 20.04.2017 – 17.05.2017, echipele mixte au intervenit în piețele constănțene, în baza Planului comun de acțiune.
Acţiunea a vizat respectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 republicată privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.
Cu această ocazie s-a acționat în piețele agroalimentare Brotăcei, Cireșica, Tomis III,Tic-Tac , Griviței , Autogar[ Sud și KM 4-5. Ca urmare, oamenii legii au verificat zeci de persoane, au aplicat 30 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 lei, toate în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 republicată.
Au fost confiscate peste 200 kilograme de fructe și legume și peste 500 de articole de imbracaminte și suveniruri.
De asemenea polițiștii locali au participat la două razii și opt acțiuni în baza planului comun de ordine și liniște publică
Acţiuni similare vor avea loc în toată perioada anului 2017, pentru prevenirea și combaterea comerțului stradal neautorizat și a celui ilicit desfășurat în perimetrul piețelor constănțene.