Prințul Harry vorbește pentru prima dată despre diagnosticul de cancer al Regelui

Photo of author

By Alexandru Stancu

prințul harry

Prințul Harry a declarat pentru televiziunea americană că „s-a urcat în avion” cât mai repede posibil pentru a-l vedea pe regele Charles după ce tatăl său a fost diagnosticat cu cancer, scrie BBC.

Într-un interviu acordat postului ABC News, Prințul Harry a mărturisit că a fost doar o întâlnire scurtă la Londra, dar că a fost recunoscător pentru timpul petrecut cu tatăl său.

Prințul a spus că este convins că familia regală se va uni în jurul regelui. El a mai spus că a „luat în considerare” să obțină cetățenia americană – dar că nu este în prezent o prioritate.

Prezent la emisiunea „Good Morning America” de la ABC, prințul nu a vrut să se pronunțe asupra stării de sănătate a regelui, spunând că acest lucru va rămâne între tată și fiu.

Cu toate acestea, el consideră că familia sa va fi mai aproape pentru a-l ajuta pe rege.

„Văd acest lucru zi de zi – forța unității familiale care se unește”, a spus el. „Orice boală aduce familiile împreună”.

Când a fost întrebat dacă boala poate avea un efect de reunificare a unei familii și dacă acest lucru a fost posibil în cazul familiei regale, Harry a spus: „Da, sunt sigur”.

Prințul a mai spus că iubește fiecare zi din viața sa în SUA – și că a luat în considerare posibilitatea de a cere cetățenia americană, dar că în prezent nu este prioritatea sa.

„Da, m-am gândit la asta”, spune el, determinându-l pe reporter să îl întrebe ce l-a oprit.

„Nu am nicio idee… Sunt aici… Cetățenia americană este un gând care mi-a trecut prin minte, dar, cu siguranță, nu este o mare prioritate în acest moment”, a spus el.

În 2020, prințul s-a mutat în SUA împreună cu soția sa, Meghan Markle, ducesă de Sussex, după ce au făcut un pas înapoi în calitate de membri seniori ai familiei regale.

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit s-a întors la Londra pentru a primi, cel mai probabil, un tratament suplimentar, după ce a fost diagnosticat cu cancer. Acesta s-a retras din munca publică în contextul diagnosticului său.

Regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla au călătorit cu un elicopter spre Palatul Buckingham de la reședința lor privată din Sandringham, iar apoi au fost transportați cu un automobil pe o distanță scurtă până la reședința Clarence House, situată în apropiere, conform informațiilor furnizate de DPA și citate de Agerpres.

Săptămâna trecută s-a anunțat că șeful statului are „o formă de cancer”, iar suveranul britanic a publicat în weekend o declarație în care a lăudat „toate acele organizații care îi sprijină pe pacienții cu cancer”.

Regele Charles al III-lea și-a amânat toate îndatoririle publice, dar continuă să lucreze într-un cadru privat și să se ocupe inclusiv de documentele de stat care îi sunt aduse în faimoasele cutii roșii. Regina consoartă Camilla a participat deja la mai multe evenimente de pe agenda sa de lucru şi a dezvăluit săptămâna trecută că soţul ei „se simte extrem de bine în circumstanţele date”.