Anamaria Prodan, declarații șocante privind  transferurile lui Drăgușin și Moldovan

Photo of author

By Alexandru Stancu

Anamaria Prodan

Anamaria Prodan a ridicat semne de întrebare cu privire la transferurile din această iarnă ale lui Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan, ambii reușind să se transfere la echipe de top din Europa, dar fără să primească prea mult timp de joc. Deși Radu Drăgușin s-a transferat la Tottenham acum o lună, a avut doar câte 10 minute de joc în trei meciuri din Premier League. În același timp, Horațiu Moldovan, portarul Rapidului, nu a avut ocazia să debuteze pentru Atletico Madrid, deoarece poziția de titular este ocupată de slovenul Jan Oblak.

„Degeaba îți treci în CV o echipă mare dacă tu nici măcar la dușuri nu intri cu fotbaliștii”

Având în vedere aceste aspecte, Anamaria Prodan taie în carne vie.

„E foarte greu, e din ce în ce mai greu. D-asta am spus întotdeauna că un fotbalist trebuie să aleagă un fotbalist unde joacă. Degeaba îți treci în CV o echipă mare dacă tu nici măcar la dușuri nu intri cu fotbaliștii.

Un manager trebuie să gândeasacă cu mare atenție cariera. Dacă vă aduceți aminte, la momentul respectiv, Stanciu a avut 7 oferte pe bani foarte mulți, când el a ales Anderlecht. I-am zis să se gândească foarte bine ce vrea. La Anderlecht iei bani mai puțini, iar la Fenerbahce iei de cinci ori mai mulți bani.

Mi-a zis: ‘Nu, poate la Fenerbahce nu o să joc, pentru că era echipa de aur. Vreau să fac un stop la Anderlecht și de aici să cresc’. Putea să meargă, să ia 2,5 milioane de atunci la Fener, dar nu știu dacă juca„, a declarat Anamaria Prodan.

Radu Drăgușin a devenit cel mai scump român transferat

Radu Drăgușin a fost transferat în această iarnă de către formația engleză Tottenham, pentru suma de 30 de milioane de euro, devenind astfel cel mai scump român transferat. Românu a refuzat formații precum Bayern Munchen sau Napoli, spunând că visul lui este să joace în Premier League.

Spurs l-au achiziționat pe fotbalistul în vârstă de 21 de ani de la Genoa, plătind suma de 25 de milioane de euro, la care se adaugă alte 6 milioane de euro sub formă de bonusuri. Astfel, Radu Drăgușin a devenit cel mai scump fotbalist român transferat vreodată, depășind astfel mutarea lui Adrian Mutu din 2003 de la Chelsea, pentru care s-au plătit 22 de milioane de euro, e adevărat, banii având altă valoare la vremea respectivă.

Horațiu Moldovan, transferat și el de Atletico Madrid

Horațiu Moldovan a semnat și el cu Atletico Madrid în această iarnă.

Portarul și-a făcut simțită prezența prin evoluțiile sale remarcabile la echipa Rapid și în naționala României, unde a devenit titular de drept.

După ce formații precum Basel sau Betis și-au arătat interesul pentru el, Horațiu Moldovan a decis să facă pasul către o echipă de top, Atletico Madrid.

Diego Simeone a transmis oferta clubului către Moldovan, iar acesta a acceptat imediat. Potrivit informațiilor Digi Sport, portarul a semnat un contract pe 4 ani și jumătate cu Atletico Madrid, primind un salariu de 800.000 de euro în primul an.

În anii următori, salariul său va crește progresiv, adăugându-i-se câte 180.000 de euro în fiecare sezon.