10.300 de poliţişti vor fi la datoriE DE CrăciUN

Photo of author

By Edward Ciolacu

Poliţia Română este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Cei peste 10.300 de poliţişti, care vor acționa suplimentar faţă efectivul curent de ordine şi siguranţă publică, au ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor care acționează în această perioadă, aproape 6.600 sunt de la structurile de ordine publică, circa 1.700 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

De asemenea, peste 3.200 de patrule de siguranţă publică, dintre care peste 450 pedestre şi aproape 2.760 auto, vor acționa, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și asigurarea fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi 860 de autospeciale, dintre care 342 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula, zilnic, pe 143 de trenuri de călători, precum şi în 238 de staţii şi triaje de cale ferată.

De asemenea, vor fi prezenți în 14 aerogări (naţionale şi internaţionale), precum şi în 24 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.