Participă Simona Halep la Jocurile Olimpice 2024? Răspunsul dat de tenismenă

Photo of author

By Alexandru Stancu

simona halep

La întoarcerea de la Dubai, pe Aeroportul Henri Coandă, Simona Halep a oferit primele declarații după ce i-a fost redusă suspendarea de la patru ani la nouă luni. Printre altele, românca a vorbit și despre o posibilă participare la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

„Şi eu îmi doresc foarte mult fiu la Jocurile Olimpice, dar cred că şansele sunt minime pentru că nu am clasament. Dar, dacă până atunci voi reuşi să câştig câteva meciuri o să am o şansă în plus. Mi-aş dori tare mult. Nu am plănuit nimic, nu m-am gândit până acum. Totul este o opţiune, o să fac totul pentru a participa la Jocurile Olimpice, asta e sigur”, a declarat Simona Halep.

Ce spune despre turneul de la Miami?

Simona Halep se află în pragul revenirii în competițiile oficiale și primește deja recunoaștere din partea organizatorilor de turnee. După ce a rămas fără puncte în clasamentul WTA din cauza absenței la competițiile oficiale, Halep va avea nevoie de wild-card-uri pentru a participa la turneele viitoare sau va trebui să parcurgă rundele de calificare. Cu toate acestea, la doar o zi după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus suspendarea și i-a restabilit dreptul de a concura, Simona a primit deja o invitație de la un turneu de top. Această invitație nu numai că reprezintă o oportunitate excelentă pentru Halep de a reveni în circuit, dar și confirmă respectul și aprecierea pe care o are în lumea tenisului.

„Aşa îmi doresc, să merg să joc la Miami, dar acum doar ce am ajuns şi am nevoie de 2-3 zile ca să mă pregătesc mental pentru asta. Voi decide zilele următoare dacă merg. Pregătirea mea până acum a fost una bună, dar ţinând cont că nu am jucat meciuri oficiale un an şi şapte luni aproape o să fie destul de dificil să reîncep. Dar am tot timpul din lume şi o să o iau pas cu pas”, a notat ea.

„În momentul acesta nu am o echipă, dar am câteva zile la dispoziţie să formez o echipă aşa cum îmi doresc eu. Dar nu va fi uşor. Bineînţeles că au fost colaborări foarte bune şi cu antrenorii români, dar pentru mine colaborarea cu Darren (n.r. – antrenorul australian Darren Cahill) a fost specială şi am făcut cele mai bune rezultate. Nimic nu este exclus, o să mă gândesc bine şi o să aleg”, a conchis Halep.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a exprimat un sentiment de speranță și entuziasm în legătură cu posibilitatea ca jucătoarea de tenis Simona Halep să participe la Jocurile Olimpice de la Paris și să aducă acasă o medalie, într-un interviu acordat Agerpres. Pentru Covaliu, aceasta ar fi un vis împlinit, reflectând dorința și aspirația întregii națiuni române de a vedea performanțe remarcabile în sportul de elită la cel mai înalt nivel internațional, reprezentat de Jocurile Olimpice.

„Sper să o vedem cât mai repede pe suprafaţa ei favorită, pe zgură, să îşi intre cât mai repede în mână, cum se spune, să ajungă la acea stare de competiţie şi să se bucure de tenis. Şi ar fi ca un vis împlinit să ajungă la Jocurile Olimpice, să reprezinte România, aşa cum a declarat de mai multe ori, şi să reuşească să câştige şi o medalie. Cred că ar fi tot ceea ce ar avea Simona de demonstrat pentru toată lumea, vizavi de tot ceea ce i s-a întâmplat acum. Şi cred că va avea un partener pe măsură, şi mă refer la Novak Djokovic, care şi-a manifestat şi el dorinţa de a merge la Jocurile Olimpice şi de a câştiga o medalie. Ştim cu toţii că asociaţia pe care Novak Djokovic a înfiinţat-o, acel Professional Tennis Player Association (Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis), a susţinut-o tot timpul şi a apărat-o tot timpul, şi cred că ar fi extraordinar dacă Simona şi Novak Djokovic ar participa la Jocurile Olimpice şi ar câştiga o medalie”, a transmis Covaliu.

CITEȘTE ȘI – SIMONA HALEP: „SPRIJINUL COPLEŞITOR DIN PARTEA ATÂTOR ROMÂNI MI-A PERMIS SĂ LUPT”