MURES – REŢINUȚI PENTRU CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI

Photo of author

By Daniel Negrescu

Polițiștii din Mureș și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale au ridicat aproape 90.000 de ţigarete de contrabandă, peste 60.000 de lei şi aproape 12.000 de euro, în urma a 17 percheziţii efectuate pe raza județelor Mureş şi Suceava. 3 bărbați au fost reținuți.

La data de 11 februarie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureș și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române au efectuat 17 percheziţii domiciliare, dintre care 15 pe raza județului Mureş şi 2 pe raza județului Suceava, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete.

Din cercetări a reieșit că administratorul unei societăți comerciale din județul Mureș, care desfășoară activități economice pe raza județului Suceava, ar fi dezvoltat o rețea de comercializare ilegală de țigarete de contrabandă.

Produsele accizabile, provenite din Ucraina și din Republica Moldova, ar fi fost achiziționate din localități de frontieră, prin intermediul angajaților care se deplasau la punctele de lucru de pe raza județului Suceava, iar ulterior ar fi fost comercializate pe raza județului Mureș.       

În aceeași cauză, ieri, 11 februarie a.c., polițiștii ar fi depistat în trafic un autovehicul despre care existau indicii că transporta ţigări de contrabandă, încărcate pe raza judeţului Suceava. În urma controlului, în vehicul au fost descoperite 8.800 de țigarete fără documente justificative, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În urma percheziţiilor efectuate şi a acţiunii de oprire în trafic au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării 80.000 de ţigarete provenite din contrabandă, 61.877 de lei şi 12.000 de euro.

6 persoane au fost conduse la audieri, iar 3 dintre acestea sau fost reținute,  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi spălarea banilor.

Ulterior, s-a dispus continuarea cercetărilor față de cei 3, sub control judiciar.

La activități au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava și Bistriţa-Năsăud, precum şi jandarmi.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.