Marian Vanghelie vrea din nou Primăria Sectorului 5

Photo of author

By Alexandru Stancu

marian vanghelie

Marian Vanghelie a fost primar al Sectorului 5 timp de patru mandate. El a fost implicat în mai multe cazuri de corupție, dar dorește să revină pe scena politică, cu dorința de a-și relua poziția. Într-un interviu acordat exclusiv pentru Digi24, el a discutat deschis despre problemele de integritate cu care se confruntă, inclusiv condamnarea sa la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită, alături de alte dosare în care este implicat.

Cu toate acestea, Vanghelie consideră că tocmai aceste provocări legate de integritate, rezultate din acuzațiile de corupție care l-au urmărit de-a lungul anilor, îl vor ajuta să gestioneze „cel mai bine” Sectorul 5 al Capitalei.

„Am să gestionez cel mai bine pentru că am văzut exact când se dorește să se facă vreo șmecherie sau o mizerie cu un dosar penal, am văzut chichițele sau interpretările. Fac o paralelă mică, un alt dosar, după 15 ani, mai mulți oameni am fost acuzați de diferite chestii. A venit clasificarea în care se spune în felul următor: nu a existat, nu este întâlnit, nu a luat mită, nu a făcut aia, nu a făcut aia, doar cu o jumate de pagină și, cel mai important, cei doi denunțători erau falși. Am mai avut vreo 15 procese. Se încearcă de mult arestarea și condamnarea mea. Sunt mai vorbăreț sau poate sunt mai gălăgios, sau poate de la Dumnezeu sunt împuternicit să am putere și nu-mi este frică de nimeni decât de Dumnezeu. Bătăliile mele sunt cu domnul Coldea, cu domnul Dumbravă, cu domnul Hellvig, care au fost și au condus anumite sisteme și au crezut că devin puternici dacă termină din clasa politică oamenii care au ceva de spus”, a declarat Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie a vorbit și despre Cristian Popescu Piedone.

„Am avut o relație, pentru că la vremea respectivă mă duceam și cumpăram carne, pentru că nu se găsea carne și se stătea câte o săptămână, două, trei, patru, se stătea la coadă. Apoi am întrat în cooperație, pe vremea răposatului, am fost director comercial, după care am făcut business vreo câțiva ani de zile, am făcut vreo 30 de milioane de dolari, fără politică, fără nimic, fără nimeni, doar eu, pe persoană fizică, Marian Vanghelie, cu vreo 30 de magazine, am făcut și producție, am făcut de toate și apoi, apoi, apoi, am intrat și în politică”, a spus Vanghelie.

Marian Vanghelie este o figură politică controversată din România, cunoscută pentru implicarea sa în viața publică și pentru rolul său în politica locală, în special în sectorul 5 al Bucureștiului. Născut pe 4 ianuarie 1969, în comuna Perișoru, județul Giurgiu, Marian Vanghelie a devenit cunoscut ca fiind primar al Sectorului 5 al Capitalei României.

Vanghelie și-a început cariera politică în Partidul Social Democrat (PSD), devenind unul dintre membrii activi și influenți ai partidului în București. A devenit primar al Sectorului 5 în 2000, câștigând alegerile în fața contracandidaților săi. În timpul mandatelor sale, a fost remarcat pentru promovarea unor proiecte de dezvoltare urbană și socială în sectorul său, precum modernizarea infrastructurii, renovarea școlilor și crearea de locuințe sociale.

CITEȘTE ȘI – FOSTUL ȘEF AL SRI, DESPRE CANDIDATURA LUI CÎRSTOIU LA PRIMĂRIA CAPITALEI