Marcel Ciolacu, despre o posibilă alianță PSD-PNL

Photo of author

By Alexandru Stancu

Foto - Facebook Marcel Ciolacu / Evaziunea fiscală / Diaspora / drugtest

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că PSD și PNL vor lua o decizie cu privire la o posibilă alianță politică pentru alegerile parlamentare după data de 10 iunie.

Întrebat marți dacă o alianță PSD – PNL după alegerile din iunie ar include și un candidat comun la prezidențiale, ținând cont că sunt lideri liberali care susțin că Nicolae Ciucă va fi obligat să candideze și va câștiga sigur, Ciolacu nu a oferit un răspuns clar.

„Haideţi să ajungem pe data de 10 iunie”

„Tocmai de aceea, haideţi să ajungem pe data de 10 iunie. Lucru pe care l-am spus şi eu, şi domnul preşedinte al PNL, că vom face o coaliţie după data de 10 iunie, să vedem votul românilor pe data de 9 iunie şi o să luăm o hotărâre dacă facem o alianţă politică de această dată”, a declarat Marcel Ciolacu.

Această declarație vine în contextul în care discuțiile despre o eventuală colaborare între cele două partide au fost întotdeauna prezente în peisajul politic, iar anunțul lui Ciolacu deschide calea către o posibilă reconfigurare a alianțelor politice în România.

În alt context, liderul social-democraților a subliniat că în județele cu o populație majoritar maghiară, atât PSD, cât și PNL, și-au desemnat deja candidații pentru alegerile locale, însă cele două formațiuni politice nu au ajuns încă la un acord referitor la candidaturi comune. Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a făcut cunoscut sâmbătă că statutul partidului stabilește în mod clar că președintele PNL este candidatul la președinție.

Când a fost întrebat dacă Nicolae Ciucă e convins sută la sută că va fi candidat, Rareș Bogdan a declarat: „Nu are ce face, pentru că îl obligăm, e simplu, Sunt unul dintre care va sta oră de oră şi zi de zi, ca să accepte candidatura. Deci nu prea are ce face, pentru că, în momentul în care partidul ţi-i cere (..) nu prea ai ce face.”

Rareș Bogdan este un cunoscut jurnalist și politician român, născut la 5 martie 1973 în Baia Mare. El a devenit cunoscut publicului larg în calitate de prezentator de televiziune și realizator de emisiuni politice și de actualitate.

Cariera sa în mass-media a început în anii ’90, iar ulterior a devenit unul dintre cei mai influenți jurnaliști din România. A fost gazda unor emisiuni populare la televiziunea România TV, unde și-a consolidat imaginea de persoană critică și analitică în sfera politică.

În 2019, Rareș Bogdan s-a alăturat Partidului Național Liberal (PNL) și a devenit unul dintre cei mai vocali politicieni ai partidului. În același an, a fost ales membru al Parlamentului European, reprezentând PNL în această instituție.

Rareș Bogdan este cunoscut pentru stilul său direct și neconvențional, exprimându-și deschis opiniile și punctele de vedere în diverse probleme politice și sociale. A fost implicat în numeroase dezbateri publice și controverse, fiind uneori criticat pentru pozițiile sale ferme și declarațiile controversate.

Cu toate acestea, Rareș Bogdan, fost prezentator TV, rămâne un personaj important în peisajul politic românesc, având o influență semnificativă în rândul susținătorilor săi și în discursul public din țară.

CITEȘTE ȘI – MARIAN VANGHELIE VREA DIN NOU PRIMĂRIA SECTORULUI 5