Lucrătorii primăriei continua dezinsecția în orașul Constanţa.

Photo of author

By Edward Ciolacu

Lucrătorii primăriei stropesc cu insecticid toate zonele Constanţei și stațiunea Mamaia, începând cu ora 19:00 în fiecare zi. Acțiunea de dezinsecție a început pe data de 22 August și se preconizează că se va încheia pe 26 August. În acest interval se încearcă stârpirea, pe cât de mult posibil, țânțarilor, insectelor dăunătoare și celor care ar putea transmite diverse boli. Toţi cetățenii orașului, în special cei care dețin terenuri și spaţii cu vegetație sau spaţii abandonate sunt sfătuiți să înlesnească acțiunea de dezinsecție aplicând substanțe chimice destinate deparazitării în aceste locuri cât și în locuințele personale și spaţiile comerciale pe care le dețin. Se recomandă insistent să se efectueze deparazitarea animalelor de companie și evitarea lăsării acestora în spatiile cu vegetație. În stațiunea Mamaia se lucrează zilnic după ora 19:00 iar în Constanţa acțiunea se derulează astfel:
Bulevardul Aurel Vlaicu, 1 Mai, cartierele Viile Noi, Abator, C.E.T, Faleză Sud și zonele KM 4-5, 23 August și Poarta 6 au fost acoperite de operațiunea de dezinsecție în prima zi, luni 22 August.
Marţi, 23 August, au urmat cartierele ICIL, Casa de Cultură, Dacia, și zonele Trocadero, Tomis I, II și III.
Miercuri s-a acționat pe bulevardul I.C. Brătianu, cartierele Inel I și II, zonele Faleză Nord, Centrul vechi și Peninsulă.
Lucratorii Primăriei Municipiului Constanţa vor continua lucrările astăzi în cartierul Tomis Nord iar reprezentantii administratiei publice locale preconizează finalizarea lor Vineri în restul zonelor rămase.