Kylian Mbappe a semnat cu Real Madrid, anunță presa internațională

Photo of author

By Alexandru Stancu

Kylian Mbappe

Conform cotidianului madrilen MARCA, Real Madrid pare să fi obținut transferul mult așteptat al lui Kylian Mbappe. Atacantul francez în vârstă de 25 de ani ar fi deja semnat un contract cu echipa din capitala Spaniei, convenind asupra unei înțelegeri pe cinci ani. Kylian Mbappe, considerat de mulți drept unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lumii în prezent, pare că a semnat un precontract cu Real Madrid, preconizându-se că va îmbrăca tricoul „los blancos” începând cu 1 iulie, când se va încheia contractul său actual cu PSG.

Kylian Mbappe și Real Madrid au un acord încheiat și semnat în urmă cu două săptămâni prin care, de la 1 iulie, atacantul francez va deveni un jucător nou-nouț al echipei albe, după cum a putut confirma MARCA. În acest fel, în 133 de zile se va încheia oficial cea mai amplă curtare pe care a cunoscut-o lumea fotbalului în ultimele decenii.

Jucătorul și clubul își îndeplinesc dorințele și își unesc în sfârșit destinele, lăsând în urmă un drum care a cunoscut tot felul de dificultăți începând din vara anului 2017. În ultimele zile, unul dintre cele mai puternice cluburi de pe scena fotbalistică a explorat posibilitatea de a prezenta o ofertă pentru încă atacantul de la PSG, dar anturajul jucătorului le-a spus să nu se deranjeze, deoarece Kylian și-a luat deja un angajament ferm față de Real Madrid.

Fără alte oferte de la PSG

Când fotbalistul s-a întâlnit marțea trecută cu președintele PSG pentru a-l informa că la 30 iunie va părăsi clubul, i-a cerut să nu-i prezinte nicio nouă ofertă de reînnoire. Motivul a fost acela că el semnase deja contractul cu Real Madrid pentru cinci sezoane, așa cum oficialii clubului bănuiau de ceva vreme.

Acea conversație a avut loc într-o atmosferă de cordialitate, deoarece, de când a făcut comunicarea oficială, în iunie anul trecut, că nu va exista un al treilea sezon la PSG, cel opțional din contractul său, Nasser Al Khelaifi era conștient că opțiunile sale de a-l convinge din nou s-au redus foarte mult. În acel moment, conducătorul qatarez era deja mai interesat ca starul său să își respecte angajamentul convenit în vară de a renunța la o sumă foarte importantă, a treia tranșă din prima de fidelitate.

Atacantul francez va deveni cel mai bine plătit jucător din echipa Realului, conform statutului său neoficial de cel mai bun jucător din lume, dar cu un salariu nu foarte departe de cei mai bine plătiți jucători din echipă, care sunt Kroos, Modric și Alaba. Surse apropiate negocierii îl plasează pe o scară ce acoperă intervalul de 15-20 milioane de euro net pe sezon, plus bonusuri pentru obiective în cei cinci ani cât va dura contractul, urmând relația contractuală pe care Madridul obișnuiește să o ofere jucătorilor săi în ultima perioadă, dar acest lucru nu a fost confirmat de MARCA.

Plecarea lui Mbappe de la PSG marchează sfârșitul a 7 ani istorici petrecuți în capitala Franței. În acest moment, el se poate mândri cu un palmares impresionant de 244 de goluri și 105 pase decisive în 291 de apariții pentru parizieni.

Kylian este acum cel mai prolific marcator din istoria clubului francez, cu o medie impresionantă de 0,84 goluri pe meci. Înainte de el, recordul era deținut de Edinson Cavani, care a înscris 200 de goluri în 301 de meciuri pentru PSG.