Klaus Iohannis merge în Coreea de Sud

Photo of author

By Alexandru Stancu

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis va efectua săptămâna viitoare o vizită oficială în Coreea de Sud, la invitația omologului său sud-coreean, Yoon Suk Yeol.

Deplasarea este programată să aibă loc între zilele de luni și miercuri și va marca adoptarea unei declarații comune de consolidare a Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Coreea la cel mai înalt nivel. Această declarație va stabili direcțiile de cooperare pentru următorii 10 ani în diverse domenii.

Vizita va facilita, de asemenea, intensificarea relațiilor politico-diplomatice între cele două țări și evaluarea schimburilor comerciale bilaterale, care sunt în creștere. Pe agenda discuțiilor se vor regăsi subiecte precum extinderea comerțului și a investițiilor în sectoarele energiei verzi și nucleare, noile tehnologii, infrastructura, sănătatea și educația, conform Administrației Prezidențiale.

„România este pe deplin solidară cu Israelul şi voi reafirma angajamentul nostru faţă de securitatea şi suveranitatea sa”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat miercuri, înaintea reuniunii extraordinare a Consiliului European, necesitatea intensificării și urgentării eforturilor coordonate la nivel european în ceea ce privește sprijinul militar acordat Ucrainei. Această declarație a fost transmisă prin intermediul Agerpres.

„Atacurile aeriene ale Rusiei asupra unor obiective civile, dar şi din sectorul energetic, ne arată încă o dată că trebuie să intensificăm şi să urgentăm eforturile coordonate la nivel european pe palierul de sprijin militar. Avem în atenţie şi situaţia mai amplă din Orientul Mijlociu. Eu voi reitera şi la nivelul Consiliului European condamnarea atacului recent al Iranului asupra Israelului. România este pe deplin solidară cu Israelul şi voi reafirma angajamentul nostru faţă de securitatea şi suveranitatea sa”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, președintele României din 2014

Klaus Iohannis este un om politic român, născut pe 13 iunie 1959 în Sibiu. Cunoscut pentru tenacitatea și determinarea sa, Iohannis a devenit una dintre cele mai importante figuri politice din România, ocupând funcția de președinte al țării începând cu anul 2014.

Înainte de a intra în politică, Iohannis a absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și a devenit profesor de fizică. Cariera sa politică a început în orașul său natal, Sibiu, unde a fost ales primar și a servit trei mandate consecutive, timp în care a contribuit semnificativ la modernizarea și dezvoltarea orașului.

În 2009, Klaus Iohannis a fost ales președinte al Partidului Național Liberal (PNL) și a deținut această funcție până în 2013, când a fost ales prim-vicepreședinte al Comitetului Regiunilor al Uniunii Europene. În același an, a fost ales în funcția de președinte al României, învingându-l pe contracandidatul său în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Pe parcursul mandatului său ca președinte, Klaus Iohannis a fost implicat în diverse aspecte ale vieții politice și sociale din România, promovând valorile democratice, statul de drept și integrarea europeană. Este recunoscut pentru discursurile sale articulate, abilitățile diplomatice și capacitatea de a rămâne calm și concentrat în situații dificile.

În ciuda criticilor și a opoziției politice, Klaus Iohannis rămâne unul dintre cei mai influenți lideri politici din România, iar acțiunile și deciziile sale continuă să influențeze evoluția țării în direcția unei societăți mai democratice, transparente și prospere.

CITEȘTE ȘI – SCANDAL LA VÂRFUL AUR, CU PUȚIN TIMP ÎNAINTE DE ALEGERI