Scandal la vârful AUR, cu puțin timp înainte de alegeri

Photo of author

By Alexandru Stancu

george simion republica moldova

Scandalul a izbucnit la vârful AUR, după ce George Simion a decis să-l suspende din funcția de prim-vicepreședinte al partidului pe Marius Lulea. Motivul acestei decizii a fost opoziția lui Lulea față de candidatura analistului politic Cozmin Gușă la Primăria Capitalei.

Conflictul a pornit în momentul în care Marius Lulea, unul dintre fondatorii AUR, a criticat public pe Cozmin Gușă și a declarat că partidul va susține în cursa pentru Primăria Capitalei pe Mihai Enache, candidatul anunțat de AUR încă din anul precedent. Această poziție a lui Lulea a intervenit în timpul negocierilor dintre George Simion și Cozmin Gușă, în urma cărora nu s-a ajuns la un consens.

Astfel, AUR s-a confruntat cu pierderea atât a candidaturii lui Cozmin Gușă, cât și a lui Marius Lulea din funcția de prim-vicepreședinte, acesta din urmă acceptând decizia luată de George Simion. Această situație tensionată la vârful partidului indică divergențe interne semnificative și posibile dificultăți în gestionarea unității și coeziunii în viitorul apropiat.

„Lulea a făcut o afirmație nefericită și va fi suspendat. Nu am făcut niciun balet, nu sunt un om care să fie teleghidat. Nu sunt gestionat nici de servicii, nici de altcineva,” a declarat liderul AUR la Realitatea PLUS.

Marius Lulea a reacționat

„Nu de puține ori în politică am văzut oameni care au înnebunit după funcții ca să le aibă sau să le mențină și foarte puțină Smerenie (rare cazurile cu oameni smeriți, Claudiu Târziu e unul din ele). George Simion este prietenul meu, dar în politică el conduce partidul și îl conduce bine. Dacă ești prietenul cuiva atunci trebuie să înțelegi că nu tot ceea ce spui sau faci este corect, prietenii oferă sfaturi, dar nu le impun. Iar partidul AUR este bine condus de președintele său: George Simion. A luat ceva de la 0% și l-a dus apoi la 10% și de la 10% și l-a dus până la 25%. Un manager bun se măsoară prin performanțe, ori el le are. Nu e nimeni în România sau Europa care să fi reușit așa ceva. Tocmai de aceea indiferent ce decizii ia, dincolo de opinia personală ce i-o spun în privat, a dovedit că știe să ia măsurile corecte. Dacă consideră că este necesară suspendarea sau demisia mea din funcția de prim-vicepreședinte cred că este o decizie corectă. Nu mă consider indispensabil, ba cred că este loc de oameni mai buni. Într-un partid serios trebuie să existe disciplină. Dacă o cer de la alții și eu trebuie să respect aceleași reguli. La AUR vii să dai, nu să ceri. Oamenii trebuie să dovedească, să lase orgoliile și să lupte pentru a scoate România din ghiarele mafioților ce astăzi conduc România. Iar George Simion este cel care poate să schimbe soarta țării prin energia pe care o emană și prin puterea sa. A băgat spaima în ei și pentru asta au făcut comasate și de alegeri și de partide. Funcția nu face pe om. Dacă George Simion consideră că este pentru binele partidului să mă retrag dintr-un loc sau altul, sau să mă duc într-o direcție sau alta, o voi face. Iar asta nu de ieri sau de azi ci pentru că îi sunt alături de 15 ani și știu că urmărește binele națiunii române. El poate să redea speranța Românilor, le poate reda mândria și este singurul care poate face acest lucru. Încă de când l-am cunoscut mi-am dat seama de potențialul său și de aceea l-am susținut și îl susțin și în continuare. Este de departe cel mai bun strateg din România și cel mai bun manager de proiect pe care l-am văzut. Probabil sunt primul care și-a pus speranța în el ca viitor președinte și primul care a afirmat-o vreodată și asta nu de azi, nu de acum patru ani, ci de aproape 10 ani când venea la birou și le-am zis colegilor: uitați-vă la el căci va fi următorul președinte al Țării. Cu ajutorul bunului Dumnezeu eu am credința că acest lucru se va întâmpla chiar în acest an,” a scris Marius Lulea pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI – KLAUS IOHANNIS, DECLARAȚII CU PRIVIRE LA CANDIDATURA PENTRU NATO: „NU ARE ROST SĂ…”