GRUP INFRACȚIONAL SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE DROGURI, DESTRUCTURAT

Photo of author

By Daniel Negrescu

Trei persoane bănuite de trafic de droguri de risc au fost surprinse în flagrant delict de polițiștii antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. din Oradea. Aproape 2 kilograme de cannabis au fost ridicate în urma acţiunilor de prindere în flagrant şi a perchezițiilor.

Marţi, 24 ianuarie a.c., pe raza municipiului Oradea, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antridrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Oradea, au efectuat o acţiune în cadrul căreia a fost destructurat un grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Astfel, au fost surprinşi în flagrant delict doi bărbaţi, de 38 şi 26 de ani, ambii din municipiul Oradea, în timp ce încercau să valorifice 450 de grame de cannabis.

Cele două persoane au fost prezentate procurorilor D.I.I.C.O.T., iar în urma cercetărilor s-a dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore şi cercetarea în continuare sub control judiciar.

În urma extinderii cercetărilor, joi, 26 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antridrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Oradea, au realizat prinderea în flagrant delict a unui alt bărbat, de 43 de ani, din judeţul Bihor, bănuit că le-ar fi furnizat droguri de risc celor doi.  Acesta a fost surprins în flagrant delict în timp ce primea contravaloarea drogurilor valorificate anterior de către cei doi bărbați.

În urma percheziției efectuată joi, 26 ianuarie a.c., la domiciliul acestuia au fost descoperite și ridicate alte 1,5 kg. de cannabis.

Totodată, la finalizarea percheziției domiciliare, a fost pus în aplicare un mandat de aducere a bărbatului de 43 de ani, la sediul D.I.I.C.O.T. Oradea, în vederea audierii.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.