Gigi Becali a votat cu AUR. „Votăm pentru o Românie care sa strălucească ca aurul”

Photo of author

By Alexandru Stancu

gigi becali louis munteanu

Duminică, 9 iunie, au avut loc alegerile locale și europarlamentare, iar Gigi Becali, în vârstă de 65 de ani, a fost din nou în centrul atenției. Patronul echipei roș-albaștrilor a mers să voteze în jurul orei 13:00, la o secție din Voluntari. La intrare, el a făcut un apel către români, îndemnându-i să iasă la vot și să-și exercite dreptul democratic. Prezența sa la vot a fost observată și comentată, așa cum se întâmplă de obicei cu aparițiile publice ale omului de afaceri cunoscut pentru implicarea sa în viața publică și sportivă din România.

„Să votăm, ne facem datoria. Dacă nu votăm face Coldea ce vrea. La primărie se votează, nu? La primărie votăm…să rămână așa, consecvență. La euro votăm schimbarea, să fie o țara ca aurul de strălucitoare. Da, prea mult, sunt oameni care se și încurcă…M-am încurcat, că am pus pe AUR și era de fapt la primărie și am pus primar AUR. Eu am pus AUR. Am anulat votul, am luat altul. Votăm pentru o Românie care sa strălucească ca aurul”, a declarat Becali, la intrarea în secția de votare, informează romaniatv.net.

Gigi Becali, născut pe 25 iunie 1958, este una dintre cele mai cunoscute și controversate figuri din peisajul public românesc. Cu o personalitate exuberantă și opinii adesea polarizante, Becali a reușit să-și facă un nume atât în afaceri, cât și în sport, devenind unul dintre cei mai influenți oameni din fotbalul românesc.

Gigi Becali și-a început cariera în afaceri în anii ’90, concentrându-se inițial pe comerțul cu cereale și imobiliare. Printr-o serie de tranzacții inspirate și, uneori, controversate, el a reușit să acumuleze o avere considerabilă. În timp, Becali a devenit un nume bine cunoscut în rândul celor mai bogați oameni din România, fiind inclus constant în diverse clasamente de top ale miliardarilor români.

În 2003, Gigi Becali a devenit finanțatorul echipei de fotbal Steaua București (astăzi FCSB). De atunci, el a investit sume considerabile în echipă, contribuind la performanțele acesteia pe plan național și internațional. Sub conducerea sa, FCSB a câștigat numeroase titluri de campioană a Ligii I și a avut performanțe notabile în competițiile europene.

Becali este cunoscut pentru implicarea sa directă și adesea publică în deciziile tactice și administrative ale echipei, lucru care i-a adus atât critici, cât și laude. Stilul său de management, caracterizat prin intervenții frecvente și declarații controversate, a stârnit de multe ori polemici în lumea fotbalului.

Pe lângă afaceri și fotbal, Gigi Becali a fost activ și pe scena politică. În 2009, el a fost ales membru al Parlamentului European din partea Partidului România Mare (PRM). Deși activitatea sa politică nu a fost la fel de notabilă ca cea din afaceri sau fotbal, prezența sa în politică a fost încă un exemplu al dorinței sale de a influența și de a participa activ la viața publică a țării.

De-a lungul anilor, Becali a fost implicat în numeroase controverse și probleme legale. A fost condamnat în mai multe rânduri pentru diverse infracțiuni, inclusiv sechestrare de persoane și corupție, ceea ce a dus la perioade de detenție. Cu toate acestea, el a reușit să-și păstreze influența și popularitatea, continuând să fie o figură centrală în spațiul public românesc.

CITEȘTE ȘI – COSMIN CONTRA, CONVINS CĂ ROMÂNIA POATE FACE FAȚĂ LA EURO 2024