Cosmin Contra, convins că România poate face față la EURO 2024

Photo of author

By Alexandru Stancu

cosmin contra

Cosmin Contra, fostul selecționer al echipei naționale de fotbal, se arată optimist în privința șanselor României la turneul final care va avea loc în Germania.

Echipa națională de fotbal a României va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, în Munchen, într-un meci împotriva Ucrainei. Această partidă se anunță a fi o provocare semnificativă pentru tricolori, însă Contra este încrezător că elevii lui Edi Iordănescu pot obține un rezultat pozitiv.

„De putut, poate să scoată puncte și să bată pe oricine. Dacă stai fizic și tactic bine, egalezi diferența față de valoare. Nimeni nu credea că putem câștiga grupa.

Am egalat Elveția în deplasare în 5 minute. Ei nu au renunțat la meciul ăla. Cu acel egal au prins încredere și au venit celelalte rezultate. Apoi au câștigat grupa.

La Campionatul European, dacă vom începe cu o victorie, să ne gândim și la lucruri mărețe. Băieții să se pregătească bine și să avem speranțe pentru calificare”, a declarat Cosmin Contra la Digi Sport.

„Acum doar ce-am terminat un campionat foarte complicat în Arabia Saudită, mi-am îndeplinit obiectivul cu foarte mult timp înainte, ceva probleme la echipă. Am renovat încă un an contractul.

Acum am nevoie de odihnă, am nevoie să-mi recuperez energiile pentru următorul campionat care va fi mult mai dificil. Mă odihnesc, simplul fapt că stau aici acasă și fac lucruri care mă relaxează îmi e de folos.

Eu cred că mi-am câștigat dreptul ăsta. Negocierile sunt complicate cu cei de acolo. Am câștigat dreptul de a mai continua încă un an, am făcut minuni, la un moment dat eram pe locul cinci.

Am terminat un pic în genunchi campionatul, dar numai eu știu ce dificultăți am avut. Îmi recuperez cât mai bine forțele și să încerc să fac încă o minune la echipa la care sunt.

Dacă timpul îmi va permite, voi merge în Germania pentru a vedea un meci al echipei naționale, să văd cum stau cu timpul”, a mai declarat Cosmin Contra.

Cosmin Contra este unul dintre cele mai remarcabile nume din fotbalul românesc contemporan, cunoscut atât pentru performanțele sale ca jucător, cât și pentru realizările sale ca antrenor. De-a lungul carierei sale, Contra a demonstrat o pasiune neclintită pentru sportul rege, influențând pozitiv echipele cu care a colaborat și inspirând generații de fotbaliști tineri.

Născut pe 15 decembrie 1975, în Timișoara, Cosmin Contra și-a început cariera de fotbalist la clubul local Politehnica Timișoara. Talentul său evident și determinarea i-au adus rapid atenția unor echipe mai mari.

Contra a făcut un pas important în cariera sa când s-a transferat la Dinamo București în 1996. Aici, a avut ocazia să joace în prima ligă a României, unde și-a demonstrat calitățile de fundaș dreapta și mijlocaș defensiv. Performanțele sale excelente la Dinamo i-au deschis porțile către fotbalul internațional.

Cosmin Contra rămâne o figură emblematică în fotbalul românesc, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Cariera sa reflectă o combinație de talent, muncă asiduă și pasiune pentru fotbal. Contribuțiile sale la nivel de club și echipă națională au avut un impact durabil și continuă să inspire tineri fotbaliști și antrenori. Cu o carieră marcată de succese și provocări, Contra și-a câștigat locul în istoria fotbalului, rămânând un exemplu de dedicare și excelență în sport.

CITEȘTE ȘI – CRISTI CHIVU, DESPRE MOMENTUL ÎN CARE A REFUZAT SĂ MEARGĂ LA STEAUA