Ford suspendă patru linii de producție, inclusiv cea a modelului F-150.

Photo of author

By Edward Ciolacu

Ford Motor Co a declarat că va închide producția timp de o săptămână celui mai bine vândut camion al lor, F-150, la o uzină de asamblare din Kansas City sub un val de presiune al producătorilor auto din SUA și temporar va suspenda alte trei alte linii peste câteva săptămâni.
F-150 este cel mai bine vândut model de vehicul din America de Nord, precum și un profit-maker cheie pentru Ford. Cu toate acestea, vânzările din seria F pe linie de ansamblu al modelului a scăzut de aproape 3 procente în luna septembrie. Dealeri Ford a avut o aprovizionare greoaie pe loturile lor care a durat 95 zile, până la sfârșitul lunii septembrie, potrivit datelor compilate de Automotive News.
„În timpul apelului nostru din al doilea trimestru financiar, după cum am spus, ne-am așteptat ca industria globală de vânzare cu amănuntul să scadă în a doua jumătate a anului, la fel ca în aceeași perioadă a anului trecut și ne-am spus să mai așteptăm să vedem unele ajustări de producție în a doua jumătate. Aceasta este una dintre ele. Vom continua producția pentru a satisface cererea „, a declarat Kelli Felker, purtător de cuvânt al Ford. „Producția F-150 Dearborn Truck Plant, în Michigan va continua fără întrerupere.” au mai spus cei de la compania Ford.
Ford, de asemenea, va începe suspendarea producției și a altor două vehicule, Escape Ford și Lincoln MKC, la uzina de asamblare Louisville din Kentucky pentru două dintre următoarele trei săptămâni. Escape Compact, unul dintre cele mai populare modele ale Ford, se află sub o presiune tot mai mare din partea rivalilor japonezi.
Ford a anunțat, de asemenea, ce va închide alte două fabrici în Mexic. Una dintre ele se află în Hermosillo, care fabrică modelele Ford Fusion și Lincoln MKZ sedan, iar cealaltă este în Cuautitlan care fabrică micuțul model Ford Fiesta.