FCSB – Corvinul Hunedoara 3-0. Echipa lui Becali începe sezonul cu un trofeu

Photo of author

By Alexandru Stancu

fcsb corvinul hunedoara virtus

Duelul din Supercupă desfășurat pe stadionul Ghencea a deschis oficial noul sezon fotbalistic 2024/2025 în România, cu FCSB impunându-se categoric cu scorul de 3-0 în fața divizionarei secunde Corvinul Hunedoara. Golurile echipei conduse de Elias Charalambous au fost marcate de Miculescu, nou-venitul Ștefănescu și Luis Phelipe.

„Un trofeu rămâne mereu în istorie şi în memoria jucătorilor. Era foarte important pentru noi să începem sezonul prin câştigarea unui trofeu. Sunt foarte bucuros şi fericit pentru jucători. Stadionul acesta ne place cu adevărat, creează o atmosferă frumoasă şi se pare că ne merge bine aici. Dar indiferent unde vom juca în acest sezon vom face totul pentru a câştiga şi a ne bucura fanii. Depinde ce decide clubul, dacă doreşte să jucăm aici sau în altă parte, acesta nu este un lucru pe care să îl hotărăsc eu”, a declarat antrenorul FCSB-ului.

De cealaltă parte, Florin Maxim a spus: „În prima repriză am simțit că puteam mai mult, pentru că am avut 2-3 situații bune de a intra în joc. Mă nemulțumeşte că am luat acel prim gol foarte uşor, iar apoi în repriza secundă le-am făcut cadou golul doi. După care, la 2-0, ne-am pierdut reperele şi nu a mai existat decât o echipă pe teren. Cumva trebuie să ne obişnuim cu astfel de jocuri. Trebuie să fim mai responsabili. Azi puteam face mai mult. Aceste meciuri se câştigă din detalii, iar ei au fost mai inspirați.”

Fotbal Club FCSB, cunoscut anterior sub numele de Steaua București, este unul dintre cele mai renumite și titrate cluburi de fotbal din România. Cu o istorie bogată care datează din 1947, clubul a fost martorul unor momente de glorie europeană, dar și al unor controverse semnificative în ultimii ani. FCSB continuă să fie un punct de referință în fotbalul românesc, atrăgând o bază largă de fani și menținându-se în topul competițiilor naționale și internaționale.

Istorie și succesuri

Fondat pe 7 iunie 1947, sub numele de Asociația Sportivă a Armatei București, clubul a cunoscut rapid succesul, devenind campion național în repetate rânduri. Cea mai mare realizare a clubului a venit în 1986, când Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni, învingând FC Barcelona în finală, performanță care a pus clubul pe harta fotbalului european.

De-a lungul decadelor, Steaua a dominat fotbalul românesc, câștigând numeroase titluri de campion național și Cupe ale României. Jucători legendari precum Gheorghe Hagi, Marius Lăcătuș și Helmuth Duckadam au purtat tricoul roș-albastru, contribuind la crearea unei moșteniri de neegalat.

Controverse și schimbări

În 2003, clubul a fost preluat de controversatul om de afaceri Gigi Becali, care a adus atât succesuri, cât și scandaluri. Sub conducerea lui Becali, clubul a fost redenumit Fotbal Club FCSB în urma unei dispute legale cu Ministerul Apărării Naționale privind drepturile asupra mărcii Steaua București.

Această schimbare a adus confuzie și nemulțumire în rândul fanilor, dar și o serie de bătălii legale care au afectat imaginea clubului. Cu toate acestea, FCSB a continuat să performeze bine pe teren, menținându-se în topul Ligii 1 și participând în competițiile europene.

CITEȘTE ȘI – GEORGIA – SPANIA 1-4. SPANIOLII ACCED ÎN SFERTURI LA EURO 2024