Deputatul PNL Hutuca Bogdan-Iulian, dispret, abuz si nesimtire, in relatia cu cetateanul

Photo of author

By Daniel Negrescu

Bogdan Hutuca

Hotuca Bogdan-Iulian o comite din nou, propunand „HOȚEȘTE” un proiect de lege, care, se pare ca i-a fost servit gata redactat de catre beneficiar, fara sa consulte si sa informeze operatorii sectoarelor afectate.

Mai mult decat atat, refuza sa stea de vorba cu cetatenii pe marginea acestor propuneri legislative, cu toate ca legea il obliga.

Acest personaj numit Hutuca Bogdan-Iulian, prin faptele sale contribuie din plin la etichetarea PNL ca fiind o alta fatzeta a unei clase politice pervertita, care cand este in opozitie promite din vorbe respect pentru cetatean iar cand se vede cocotata la putere isi arata prin fapte dispretul.

Genul de individ care, asa cum citim in scripturi, de Dumnezeu nu se teme si de oameni nu are rusine.

Motto

Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni.

Psalm 11/8

Hutuca Bogdan-Iulian este conform site-ului camerei deputatilor, un deputat roman de 53 ani, ales in circumscriptia electorala numarul 14 Constanta, facand parte din grupul parlamentar al PNL.

Din CV-ul sau reiese ca a fost bugetar toata viata, cu activitate la DGFP, ultimul lui job fiind de sef administratie.

Are 50 de propuneri legislative, zona predilecta fiind cea financiar fiscala, din care provine.

Hotuca Bogdan-Iulian, a intrat in atentia opiniei publice in anul 2017 cand a initiat controversata lege ce a sters din condei datoriile fiscale ale unor dezvoltatori imobiliari, persoane fizice, avand ca expunere de motive niste argumente de rasul curcilor.

Blocurile ”pe persoană fizică”, scutite de taxe

Aceste scutiri de datorii s-au facut bineinteles pe banii nostri!

Despre acea lege, fostul presedinte al ANAF Gelu Diaconu spunea ca „proiectul i-a fost „servit” de catre cei care au beneficiat de scutiri”.

Iata insa ca ipochimenul Hutuca Bogdan-Iulian “recidiveaza” , venind cu o noua initiativa legislativa, tot servita se pare, respectiv Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă nr.190/2000 privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase în România”.

Citind aceasta propunere legislativa, orice om de buna credinta, cu “mintea la purtator” vede ca e o propunere legislativa cu dedicatie, care prin masuri indirecte desfiinteaza cvasitotal activitatea de amanet si piata bijuteriilor second hand, beneficiarii ei fiind comerciantii de bijuterii noi.

Despre aceasta propunere legislativa, “gurile rele” din zona operatorilor cu bijuterii SH spun ca i-a fost “servita” de catre comerciantii de bijuterii noi, sub obladuirea anpc, cu scopul de a desfiinta piata bijuteriilor second hand.

Comerciantii de bijuterii noi scapa de concurenta pretului mai mic al bijuteriilor second hand, iar anpc scapa de riscul ca “marii lor experti” sa confunde aurul cu tinichelele, situatie frecvent intalnita.

Din aceeasi gasca:

Horia Constantinescu si ANPC – aroganta, abuz si incompetenta

Ticalosia a fost posibila si datorita atitudinii non combat, a pompoasei in denumire dar ineficientei “confederatie a patronatelor bijutierilor”, care niciodata n-a fost in stare (sau n-a vrut) sa se impuna in fata anpc.

E normal sa ajungi la concluzia ca propunerea legislativa i-a fost servita, avand in vedere ca:

  • aceasta propunere legislativa a fost facuta pe sest, fara sa informeze si sa consulte beneficiarul principal, respectiv IFN-urile din domeniu, asa cum era normal.
  • e greu de crezut ca e initiata de el, avand in vedere abundenta de termeni tehnici specifici, pe care nici cei care lucreaza in domeniu nu ii stapanesc in totalitate.
  • Mai mult, el care provine din zona fiscala s-a trezit brusc interesat de acest domeniu,( vezi, Doamne) pe motiv de evaziune fiscala si vrea sa impuna cetatenilor ca inainte de a tranzactiona bijuterii din aur( amanet, vanzare) sa obtina un certificat de analiza de la ANPC, certificat a carui obtinere greoie ii va obliga pe cetateni sa renunte.
  • refuza sa stea de vorba cu reprezentantii firmelor din domeniu si presa, deoarece ii e frica ca nu stie sa raspunda la intrebari. De aceea a solicitat prin secretara lui, sa i se adreseze intrebarile in scris.

Luand cunostinta despre aceasta propunere legislativa, reprezentantii unor firme din domeniul operatiunilor cu bijuterii SH din Constanta, au cautat sa stabileasca o intalnire cu deputatul Hotuca Bogdan-Iulian.

L-au pandit in parcarea sediului PNL Constanta, deorece secretara nu a vrut sa dea detalii cu privire la programul lui.

Cand a aparut, i-au solicitat o intrevedere cu scopul de a discuta pe marginea unor propuneri legislative.

Deputatul a intrebat despre care propunere legislativa e vorba.

Banuind ca nu este el initiatorul real al propunerii legislative, au vrut sa foloseasca elementul surpriza ca sa vada daca deputatul Hutuca Bogdan-Iulian stie ce scrie in respectiva propunere legislativa, asa ca nu i-au spus despre ce este vorba.

Stiindu-se “cu musca pe caciula”, acesta a refuzat dialogul. In aceste conditii, persoanele respective ni s-au adresat noua, redactiei “jurnal 365”, considerand ca in prezenta presei deputatul Hutuca Bogdan-Iulian nu va avea nesimtirea sa ii refuze.

Astfel, reporterii nostri impreuna cu cetatenii respectivi ne-am deplasat la sediul PNL Constanta unde are biroul deputatul, insa aici ne-a intampinat secretara lui care ne-a spus ca Hutuca Bogdan-Iulian este foarte ocupat si ne-a recomandat sa-i adresam intrebarile in scris.

N-am tinut cont de recomandarea ei, solicitandu-i in scris, atat noi presa, cat si reprezentantii o data la care putem sta de vorba.

Daca nu va sta de vorba cu noi asa cum este obligat prin lege ii vom pregati niste surprize jurnalistice neplacute.

In urmatorul articol vom prezenta si alte aspecte legate de aceasta propunere legislativa, de autorul ei, precum si anumite dedesubturi ale situatiei.

-Va urma-