Demisie din partidul PRO România. „Cu regret, am decis să demisionez”

Photo of author

By Alexandru Stancu

pro românia

Corina Crețu, europarlamentar, și-a anunțat demisia sa din partidul Pro România, caracterizând colaborarea cu AUR drept „o decizie regretabilă”.

Aceasta consideră că această alianță nu este în concordanță cu valorile sale și că nu poate să o susțină. Crede că ar fi fost mai potrivit să se ajungă la o colaborare cu PSD, deși apelurile sale repetate în acest sens nu au avut succes. Creţu își reafirmă angajamentul față de valorile social-democrate și își exprimă părerea că aceasta este calea corectă pentru viitorul politic al țării.

”Cu regret, am hotărât astăzi să demisionez din PRO România. Sprijinirea populismului, a ultra-naţionalismului şi a anti-europenismului reprezintă, cel mai mare pericol pentru România şi pentru generaţiile care vin. De aceea, colaborarea dintre PRO România şi AUR este o decizie greşită – pentru partid, pentru oamenii care au crezut în acest proiect politic şi, în definitiv, pentru ţară. Este o decizie pe care nu o pot gira, motiv pentru care am hotărât astăzi să demisionez din PRO România. Îmi pare rău ca, în ciuda apelurilor repetate ale Preşedintelui PRO-Romania şi ale mele, nu am reuşit o formă de colaborare cu PSD. În aceste condiţii, am militat pentru participarea pe cont propriu a PRO România în alegeri, decizie care a fost şi adoptată în cadrul ultimului Congres PRO România. În ceea ce mă priveşte, am fost şi rămân o social-democrată convinsă”, transmite Corina Creţu.

Corina Crețu subliniază că a avut o lungă și solidă implicare în Partidul Social Democrat (PSD), fiind membră timp de 29 de ani. În plus, ea a deținut diverse poziții de conducere la nivel european și național, precum vicepreședinte al Grupului S&D din Parlamentul European, vicepreședinte al Parlamentului European și vicepreședinte al Partidului Socialiștilor Europeni (PES). De asemenea, a avut o contribuție semnificativă în calitate de Comisar European din partea social-democraților.

”Am apărat întotdeauna, cu toată convingerea, valorile stângii moderne, pro-europene, nevoia de dezvoltare şi modernizare, de folosire a fondurilor europene, a programelor Erasmus, a liberei circulaţii, a extinderii Uniunii Europene şi a tuturor beneficiilor pe care le aduce proiectul european. Îmi doresc să duc acest mandat de Membră a Parlamentului European la capăt cu bună-credinţă, împăcată cu acţiunile mele, promovând aceleaşi valori în care am crezut şi cred. Le doresc mult succes tuturor celor care, în aceste vremuri atât de dificile, continuă să lupte pentru o Românie cu adevărat europeană. Numai bine tuturor!”, a conchis Corina Crețu.

PRO România este un partid politic românesc fondat în anul 2018 de către fostul premier al României, Victor Ponta. Lansarea acestui partid a avut loc într-un context politic tumultuos, marcând o schimbare semnificativă în peisajul politic al țării. Scindându-se de Partidul Social Democrat (PSD), Victor Ponta și susținătorii săi au fondat PRO România cu scopul declarat de a aduce o alternativă la politicile și liderii deja existenți.

De-a lungul timpului, PRO România a fost implicat în diverse dezbateri politice și evenimente importante din peisajul politic național. Cu toate acestea, partidul a întâmpinat și critici și controverse, fiind adesea perceput ca un fenomen politic în continuă evoluție, cu un electorat fluctuant și o prezență variabilă în arena politică.

CITEȘTE ȘI – NICUȘOR DAN IESE LA ATAC. „E NESERIOS!”