Nicușor Dan iese la atac. „E neserios!”

Photo of author

By Alexandru Stancu

nicușor dan

Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, nu privește cu favorabilitate posibilitatea unui candidat comun între PSD și PNL pentru funcția de primar al Bucureștiului. El consideră că această decizie, așteptată de la cele două partide, vine prea târziu și o califică drept „neserioasă”. De asemenea, Nicușor Dan a subliniat că sondajele de opinie îl plasează în poziția de favorit în cursa electorală pentru Primăria Capitalei. De altfel, acesta l-a numit neserios pe posibilul contracandidat din partea PNL şi PSD.

„Ce e important e că noi avem un primar în funcţie care în sondaje are 30-35 la sută, 36 în ultimul pe care l-am văzut, avem un partid, PSD, care are 30-35%, avem alegeri într-un tur. În alegerile într-un tur oamenii votează util şi asta o să fie meciul, asta este predicţia mea. În 2020, am fost votat de un întreg public de dreapta împotriva a 12 ani de administraţie PSD în Bucureşti. Pe oamenii ăia îi invit să îmi evalueze activitatea şi din nou să voteze în meciul ăsta dreapta versus PSD”, a declarat Nicuşor Dan la B1 TV.

Nicușor Dan a subliniat că el consideră neserioasă ideea ca un contracandidat din partea PNL și PSD să dezvolte un proiect pentru București în doar trei luni. Această declarație sugerează că el percepe că un astfel de demers ar fi insuficient pentru a construi un proiect solid și coerent pentru administrația Capitalei, având în vedere complexitatea și dimensiunea orașului.

„E neserios să faci un proiect pentru Bucureşti în trei luni sau în două luni, cât o să mai fie din momentul în care va fi anunţat”, a declarat edilul.

Nicuşor Dan, desemnat oficial candidatul formaţiunii Forţa Dreptei pentru un nou mandat de primar general al Capitalei

Nicușor Dan a fost oficial desemnat sâmbătă ca și candidat al formațiunii Forța Dreptei pentru un nou mandat în funcția de primar general al Capitalei. Această desemnare îl confirmă în cursa electorală pentru continuarea mandatului său în fruntea municipiului București.

Cei prezenți în sală au exprimat un vot unanim prin ridicarea mâinii, iar Nicușor Dan a subliniat că, împreună cu colegii săi, are încredere că vor reuși să îi reamintească oamenilor de unde au pornit și cât de mult s-au progresat în mandatul său.

„În politică contează un singur lucru, să faci ce vor oamenii să faci, adică ce vor susţinătorii tăi să faci. Am fost parte acum patru ani la doar o parte din discuţii care au fost dificile, dar a existat atunci o voinţă politică şi a existat atunci la nivelul partidelor de dreapta din municipiul Bucureşti, voinţa de a pune capăt a 12 ani de jaf PSD în Bucureşti. A fost o decizie dificilă, corectă şi oamenii au venit şi ne-au votat. Probabil că am făcut greşeli în intervalul ăsta, însă niciodată nu ne-am bătut joc de votul pe care oamenii ni l-au dat. Sunt optimist că oamenii au înţeles, trebuie şi noi să le aducem aminte că nici măcar nu aveam marcaje rutiere în oraşul ăsta, ne rupeam picioarele la Piaţa Unirii pentru că nu erau dalele alea, erau sărite din trotuar, de acolo am plecat. Sunt optimist că reuşim să le explicăm bucureştenilor de unde am pornit şi unde am ajuns şi unde putem să ajungem cu aceeaşi seriozitate”, a declarat Nicuşor Dan.