COMBATEREA PROPAGANDEI TERORISTE ONLINE, ÎN ATENȚIE POLIȚIEI ROMÂNE

Photo of author

By Daniel Negrescu

Polițiștii români, împreună cu omologii din Belgia, Franța și Olanda, sub coordonarea Europol, au identificat 1.814 mesaje care incitau la acțiuni teroriste, promovate în 9 limbi, pe 35 de platforme online. Acestea au fost reclamate administratorilor platformelor, pentru a fi îndepărtate.

În perioada 29 – 30 noiembrie a.c., polițiștii din România, Belgia, Franța și Olanda, sub coordonarea Europol, au acționat pentru combaterea propagandei teroriste și a materialelor promovate de grupări teroriste.

Din datele existente reiese că membrii grupărilor teroriste folosesc și rețelele de socializare pentru radicalizarea, recrutarea și instigarea la acțiuni extremiste.

În acest context, la Haga, a avut loc o întâlnire a specialiștilor în combaterea terorismului din cele 5 țări, care a avut ca scop identificarea și luarea măsurilor necesare pentru îndepărtarea de pe internet a mesajelor care incitau la acțiuni teroriste și violente.

În urma activității comune a polițiștilor participanți au fost identificate 1.814 mesaje care incitau la acțiuni teroriste și violente, promovate în 9 limbi, pe 35 de platforme online. Acestea au fost reclamate administratorilor platformelor, pentru ca aceștia să ia măsuri în vederea îndepărtării lor.