Columbia. Ce poți face în țara „drogurilor”

Photo of author

By Alexandru Stancu

columbia

Columbia este o țară fascinantă, situată în partea nord-vestică a Americii de Sud, cunoscută pentru peisajele sale diverse, istoria sa bogată și cultura vibrantă. De la orașele pline de viață la peisajele naturale spectaculoase și la patrimoniul istoric impresionant, Columbia oferă o gamă variată de experiențe pentru vizitatori.

Una dintre cele mai mari atracții turistice din Columbia este orașul său emblematic, Bogotá, capitala țării. Aici, vizitatorii pot explora cartierele istorice, precum La Candelaria, cu arhitectura sa colonială, străzile pietruite și clădirile colorate. De asemenea, Bogotá găzduiește numeroase muzee și galerii de artă, inclusiv celebrul Muzeu de Aur, care adăpostește o impresionantă colecție de artefacte pre-columbiene.

Un alt obiectiv turistic deosebit din Columbia este orașul colonial Cartagena, situat pe coasta caraibiană. Cunoscut pentru fortărețele sale istorice, străzi înguste și arhitectură colonială bine conservată, Cartagena este o destinație de vis pentru iubitorii de istorie și cultură. Vizitatorii pot explora fortăreața Castillo San Felipe de Barajas, pot admira clădirile istorice din centrul vechi al orașului și se pot bucura de plajele frumoase din jur.

Columbia este, de asemenea, renumită pentru peisajele sale naturale spectaculoase. Parcul Național Tayrona, situat pe coasta caraibiană, oferă o gamă diversă de ecosisteme, de la păduri tropicale la plaje idilice și recife de corali. În Parcul Național Cocora, din regiunea Andeană, vizitatorii pot admira cele mai înalte palmieri din lume și peisaje montane impresionante.

În ceea ce privește istoria sa, Columbia are o moștenire bogată și variată. Înainte de sosirea coloniștilor spanioli în secolul al XVI-lea, regiunea era locuită de diverse civilizații precolumbiene, precum Muiscas, Tayronas și Incas. Apoi, sub dominația colonială spaniolă, Columbia a devenit un important centru al imperiului spaniol din America de Sud, cu bogății naturale, cum ar fi aurul și smaraldul, atrăgând coloniști și exploratori.

Totuși, în ciuda frumuseții și a bogăției sale culturale și istorice, Columbia se confruntă și cu provocări, precum traficul de droguri și violența asociată cu acesta. Deși guvernul columbian a întreprins eforturi semnificative pentru a combate acest fenomen și a îmbunătăți securitatea în țară, problema rămâne încă prezentă în anumite regiuni. Prin urmare, este important ca vizitatorii să fie precauți și să respecte sfaturile și avertismentele de călătorie emise de autorități.

Columbia este o destinație turistică captivantă, cu o varietate de atracții și experiențe de oferit. De la orașele istorice la peisajele naturale spectaculoase și la cultura vibrantă, Columbia este cu siguranță un loc care merită explorat și descoperit.

Unul dintre cele mai iconice feluri de mâncare columbiene este bandeja paisa, o masă abundentă și satisfăcătoare care include carne de porc sau de vită prăjită, orez, fasole, avocado, banane prăjite, ouă ochiuri și arepa (o pâine de porumb). Este o adevărată explozie de arome și culori, perfectă pentru cei care doresc să experimenteze autenticitatea bucătăriei columbiene.

Arepa, menționată anterior, este un fel de mâncare emblematic columbian, fiind o pâine plată, rotundă, făcută din făină de porumb. Se servește adesea la micul dejun sau ca garnitură la alte feluri de mâncare și poate fi umplută cu diferite ingrediente, precum brânză, ouă sau carne.

O altă mâncare populară în Columbia este sancocho, o supă bogată și gustoasă, făcută din carne de pui sau de vită, legume și plante aromatice. Este un fel de mâncare reconfortant, perfect pentru zilele reci sau pentru momentele când doriți să vă bucurați de o masă hrănitoare și sănătoasă.

CITEȘTE ȘI – FILIPINE, TĂRÂMUL NEDESCOPERIT DE MULȚI