Cluj – BĂRBAT BĂNUIT DE ÎNȘELĂCIUNI PRIN METODA ACCIDENTUL, PRINS ÎN FLAGRANT DELICT DE POLIȚIȘTI

Photo of author

By Daniel Negrescu

Polițiștii au reținut un bărbat, depistat în timp ce primea bani de la o femeie înșelată prin metoda ,,accidentul”. Față de acesta a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

La data de 4 martie a.c., polițiștii Poliției municipiului Dej, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, au prins în flagrant delict un bărbat, bănuit de comiterea de înșelăciuni prin metoda accidentul.

Tânărul de 24 de ani, din județul Iași, a fost depistat și imobilizat de polițiști în timp ce încasa 10.000 de lei de la o femeie, de 63 de ani, din Dej.

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că persoana vătămată ar fi fost apelată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care și-ar fi declinat o calitate falsă și i-ar fi adus la cunoștință faptul că fiica sa a provocat un accident de circulație cu victimă, iar pentru împăcare este necesar să achite suma de 10.000 lei.

De asemenea, s-a stabilit că, în cursul aceleiași seri, cel în cauză ar mai fi încercat să înșele o femeie, de 72 de ani, din Dej, prin aceeași metodă, solicitând 30.000 de lei.

Față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și tentativă de înșelăciune.

La data de 5 martie a.c., bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Dej, iar în baza probatoriului administrat a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Activitatea polițiștilor din Dej a fost sprijinită de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului.