Clubul de fotbal Petrolul Ploiești l-a dat în judecată pe Emil Boc, primarul Clujului

Photo of author

By Alexandru Stancu

emil boc

Clubul Petrolul Ploiești a transmis, într-un comunicat de presă, intenția de a-l da în judecată pe primarul Clujului Emil Boc, după ce acesta a afirmat că echipa din Ploiești ar fi făcut blat în partida cu Sepsi.

„Clubul Petrolul Ploiești este realmente consternat în urma afirmațiilor iresponsabile lansate în miez de noapte de către primarul municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, prin intermediul rețelelor de socializare.

Acuzațiile făcute la adresa jucătorilor noștri, cum că ei ar fi premeditat un rezultat negativ și ar fi acționat în consecință în finalul meciului pierdut, aseară, cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, aduc un grav prejudiciu de imagine clubului nostru și, implicit, întregii familii Petrolul Ploiești.

O asemenea minciună sfruntată poate fi pusă doar pe seama unei campanii electorale deja declanșate, în care edilul să apară bine în fața susținătorilor echipei Universitatea Cluj. Inconștienta unor astfel de afirmații, însă, afectează grav imaginea fotbalului în general, nu numai pe aceea a jucătorilor și a societății noastre. Ca atare, ne vedem nevoiți sa ne îndreptăm către instanțele de judecată în cel mai scurt timp posibil.

Considerăm că, deja, s-a depășit cu mult prea mult o limită a decenței și a bunului simț, iar Emil Boc, înainte de a vorbi despre încrederea în sport, fair-play și corectitudine, ar trebui să se uite în curtea echipei pe care o păstorește și să-și îndrepte „veninul” spre adevărații vinovați. Iar, mai apoi, recomandabil ar fi să găsească și explicațiile pentru care o echipă care rostogolește, an de an, bani frumoși din bugetul comunității locale „reușește” să-și rateze obiectivele.

Am pierdut meciul în minutele de prelungire și cu CFR Cluj, de exemplu, altă echipa din urbea edilului, am pierdut și aseară la fel, după cum forma sportiva proastă ne-a făcut sa pierdem ultimele 4 jocuri! Dar, singurul lucru pe care nu vrem să-l pierdem este încrederea suporterilor noștri. De aceea, sperăm ca instanțele să intre în acțiune și să stârpească demagogia și minciunile domnului Boc!

Consiliul de Administrație Petrolul Ploiești”, a transmis Petrolul, pe pagina de Facebook.

Acuzațiile aduse de Emil Boc

„Petrolul – ruşinea fotbalului românesc! Cum să nu îţi aperi corect şansele? Cum să faci un simulacru de apărare la golul doi primit în meciul cu Sepsi? Oricine se uită la această fază poate observa cum invitaţi şi lăsaţi adversarul să vă dea gol! Vă rog să vă uitaţi la jucătorul Ţicu de la Petrolul care invită pe Sepsi să atace! Vă rog să va uitaţi la jucătorul Papp (in careu) de la Petrolul cum intră cu ambele picioare, ca să fie penalty, şi era penalty dacă nu era gol! Cum va permiteţi să distrugeţi încrederea în sport, fair-play şi corectitudine? Vă bateti joc de un sport atât de minunat şi veţi rămâne o pată neagră în istoria fotbalului românesc! Resetati corectitudinea în fotbalul românesc pentru ca ne scufundam in promiscuitate!”, a fost mesajul postat de Boc, potrivit gsp.ro, iar la scurt timp l-a șters de pe pagina sa de socializare.

CITEȘTE ȘI – PARTICIPĂ SIMONA HALEP LA JOCURILE OLIMPICE 2024? RĂSPUNSUL DAT DE TENISMENĂ