Ciprian Marica, la capătul puterilor: „Nu mai pot!”

Photo of author

By Alexandru Stancu

ciprian marica

Ciprian Marica, în vârstă de 38 de ani, fost jucător internațional și actual acționar la echipa de fotbal Farul, a făcut declarații surprinzătoare despre posibilitatea de a părăsi România. El a menționat că se simte frustrat de lupta constantă cu ceea ce el numește „sistemul” și de obstacolele pe care le întâmpină în toate proiectele sale. Marica a sugerat că ia în considerare ideea de a se muta într-o altă țară, în căutarea unor condiții mai favorabile pentru a-și desfășura activitățile.

Această declarație vine ca o surpriză pentru mulți, deoarece Marica este cunoscut nu doar ca fost jucător de fotbal de succes, ci și ca un antreprenor implicat în diverse afaceri în România. Decizia sa de a părăsi țara ar putea avea un impact asupra echipei de fotbal Farul și asupra altor proiecte la care este implicat în prezent.

”Da, mă gândesc să plec. Asta nu înseamnă că nu-mi iubesc țara și nu apreciez ce mi-a oferit România, dar mi-e greu să mă regăsesc. Faptul că nu poți să  ai un plan, să fie ceva predictibil…

Ce treabă are milionarul? Doar așa funcționează lucrurile, stai și te lupți cu sistemul…

Te dovedește la un moment dat. Bă, nu mai pot, e inadmisibil. La mine problema s-a pus să facem, să vedem cum putem să facem, pentru sport… Fotbalul mi-a dat atâtea, am vrut să dau ceva înapoi”, a spus Ciprian Marica.

Ciprian Marica este un fost fotbalist român renumit, cunoscut pentru abilitățile sale remarcabile pe teren și pentru contribuția sa la echipa națională a României și la cluburile de top din Europa. Născut pe 2 octombrie 1985 în București, Marica și-a început cariera la echipe de tineret din România înainte de a trece la cluburi de top din Europa.

Talentul său în fotbal a fost evident încă de la o vârstă fragedă, iar rapiditatea sa, abilitățile tehnice și instinctul său de marcator l-au făcut unul dintre cei mai promițători jucători din țara sa. În 2004, Marica a fost transferat la clubul german VfB Stuttgart, unde și-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale în străinătate. Aici a devenit cunoscut pentru calitățile sale ofensive, contribuind la câștigarea unui campionat și a unui cupă în Bundesliga.

Pe lângă cariera sa la club, Marica a fost un membru important al echipei naționale a României, reprezentând țara sa în numeroase meciuri internaționale și competiții importante precum Campionatul European și Campionatul Mondial. A fost o prezență constantă în atacul României și a contribuit semnificativ la eforturile echipei în timpul mandatului său.

După ce și-a încheiat cariera de jucător, Marica s-a implicat în diverse proiecte legate de fotbal, inclusiv în domeniul antreprenorial și de caritate. Rămâne un nume respectat în fotbalul românesc și german, fiind recunoscut pentru profesionalismul său și pentru devotamentul față de sport.

De-a lungul timpului, acționarul de la Farul Constanța a mai jucat la Schalke, Getafe și Konyaspor. El s-a retras în 2106, după ce a petrecut șase luni la echipa patronată de Gigi Becali, FCSB.

CITEȘTE ȘI – SIMONA HALEP, NEÎNCREZĂTOARE PENTRU JO 2024: „SUNT ȘANSE MINIME”