Cele mai bune pârtii pentru schiat din lume. O călătorie prin paradisurile albe ale planetei

Photo of author

By Alexandru Stancu

cele mai bune pârtii pentru schiat

Schiul este una dintre cele mai captivante și pline de adrenalină activități sportive, iar alegerea destinației potrivite poate transforma experiența într-un adevărat vis al zăpezii. În fiecare an, pasionații de schi din întreaga lume își îndreaptă privirile către o serie de destinații excepționale, celebre pentru pârtiile lor perfecte, zăpada proaspătă și peisajele uimitoare.

Cele mai bune pârtii pentru schiat

1. Zermatt, Elveția

Zermatt este un paradis al schiorilor, situat în inima Alpilor elvețieni. Cunoscut pentru pârtiile sale variate și panoramele montane spectaculoase, Zermatt oferă o experiență unică în fiecare sezon. Cele mai cunoscute sunt pârtiile de pe versantul lui Matterhorn, unde schiorii se bucură de zăpadă abundentă și de condiții excelente de schi.

2. Whistler Blackcomb, Canada

Cu cea mai mare zonă schiabilă din America de Nord, Whistler Blackcomb este un paradis pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Situat în Columbia Britanică, Canada, acest complex impresionant oferă peste 200 de pârtii și o varietate de terenuri pentru schi și snowboard. Zăpada abundentă și facilitățile de top atrag schiori din întreaga lume.

3. St. Anton am Arlberg, Austria

St. Anton am Arlberg este considerată una dintre cele mai bune destinații de schi din Europa. Cunoscută pentru terenurile sale alpine variate și pentru atmosfera vibrantă, această stațiune austriacă atrage atât începători cât și profesioniști. Pârtiile sale lungi și variate, precum și ospitalitatea tradițională austriacă, fac din St. Anton un loc de neratat pentru iubitorii de schi.

4. Jackson Hole, Wyoming, SUA

Pentru cei care caută aventură și provocare, Jackson Hole este destinația ideală. Situat în statul Wyoming, SUA, acest paradis al schiorilor oferă terenuri alpine extrem de variate și pârtii neîngrădite. Pe lângă schi, vizitatorii pot explora și frumusețea sălbatică a Parcului Național Grand Teton, care se află în apropiere.

5. Verbier, Elveția

Verbier este una dintre cele mai exclusiviste destinații de schi din lume. Situat în regiunea elvețiană Valais, acest oraș montan oferă pârtii spectaculoase, terenuri variate și panorame uimitoare asupra Alpilor. Cu o gamă largă de facilități de lux și evenimente mondene, Verbier atrage o clientelă selectă din întreaga lume.

6. Niseko, Japonia

Niseko este renumită pentru zăpada sa abundentă și pentru terenurile sale excelente pentru schi. Situată în insula Hokkaido din Japonia, această destinație atrage tot mai mulți schiori internaționali în căutarea celei mai bune experiențe de schi în Asia. Cultura locală, gastronomia delicioasă și apele termale naturale adaugă o notă distinctă acestei destinații unice.

7. Pârtia Corviglia, St. Moritz, Elveția

St. Moritz este una dintre cele mai prestigioase stațiuni de schi din lume, iar pârtia Corviglia este unul dintre punctele de atracție principale ale acestei destinații. Situată în regiunea Engadin din Alpii elvețieni, pârtia Corviglia oferă o experiență de schi excepțională pentru toți iubitorii sporturilor de iarnă.

Pârtia Corviglia se întinde pe versantul sudic al masivului Piz Nair și oferă o varietate de terenuri pentru schiori de toate nivelele. De la pârtii ușoare și medii, perfecte pentru începători și familii, până la trasee mai avansate și provocatoare, potrivite pentru schiorii experimentați, Corviglia are ceva de oferit pentru fiecare.

Fiecare dintre aceste destinații oferă schiorilor oportunități incredibile de a experimenta bucuria schiului în cele mai frumoase și captivante peisaje din lume. Indiferent de nivelul de experiență sau preferințele individuale, aceste paradisuri albe sunt gata să ofere aventuri neuitate în mijlocul zăpezii și al munților impresionanți.

CITEȘTE ȘI – TE BATE GÂNDUL SĂ VIZITEZI RIVIERA FRANCEZĂ? IATĂ CE POȚI FACE