Câteva soluții pentru a opri rapid pofta de zahăr

Photo of author

By Ramona Fustos

Cauți soluții pentru a opri rapid pofta de zahăr? Este oare zahărul un aliment care creează dependență? Pentru comunitatea științifică, aceasta este încă o chestiune de dezbatere. De fapt, dacă citești acest articol, probabil că ai experimentat deja acea poftă de dulce care te cuprinde și nu te mai lasă.

Pofta de zahăr este atât psihologică, cât și metabolică. Este atât mentală, cât și fizică. Așa că abordarea corectă pentru a opri pofta de zahăr se bazează pe ambele.

Soluții pentru a opri rapid pofta de zahăr

Există soluții pentru a stopa pofta de gustări cu alimente zaharoase. Oamenii de știință au analizat unele dintre ele și au constatat că funcționează. Altele se bazează mai mult pe bunul simț sau pe abordări tradiționale. În cele din urmă, cel mai important lucru este de a rezolva dezechilibrul de bază care duce la această poftă nesănătoasă de zahăr.

Inhalează ulei esențial de scorțișoară

Uleiul esențial de scorțișoară se poate folosi prin simțul olfactiv. Este cel care poate acționa asupra sistemului nervos și stopează dorința de a ronțăi. Deci cel mai bine ar fi să ai o sticlă cu acest ulei la îndemână în caz că pofta apare.

Bea o infuzie de scorțișoară sau de mentă

Infuziile pe bază de scorțișoară, tei sau menta piperita pot să fie un ajutor de preț atunci când vine vorba despre a stopa pofta de dulce.

Consumă supă, mai ales seara

Supele pot să fie un ajutor prețios pentru a stopa poftele de dulce, mai ales pe timp de seară. Consumul de lichide, inclusiv sucuri, supe și smoothie-uri, te ajută să te simți sătul mai mult timp. Supa prelungește senzația de sațietate pentru mai mult timp decât o masă solidă, chiar dacă conține aceleași ingrediente.

Poți stopa pofta de dulce bând apă caldă. O soluție simplă de a stopa pofta de dulce este de a păcăli cumva creierul, consumând apă caldă, astfel că și stomacul va crede că este plin.

Există mai multe modalități de a face acest lucru:

-bea un pahar mare de apă cu lămâie.

– prepară un ceai de scorțișoară.

-mănâncă un ou fiert tare (proteinele sale au un efect radical de reducere a poftei de mâncare).

-bea un ceai fierbinte.

Poți încerca hipnoza pentru a putea controla poftele alimentare. Hipnoterapia este considerată un tratament legitim și eficient pentru dependențe. Este posibil să înveți cum să folosești autohipnoza pentru a controla impulsurile și poftele, atât ocazional, cât și pe termen lung.

Fă mișcare pentru a opri pofta de zahăr

Exercițiile fizice stimulează eliberarea de endorfine. Acest lucru îți oferă o senzație de bunăstare care poate reduce nevoia de a mânca. Concentrându-te asupra activității sportive, atenția este, de asemenea, deviată de la gândurile de gustare. Sportul poate suprima temporar pofta de mâncare prin influențarea hormonilor care o reglează.

Consumă mai mult triptofan

Lipsa de serotonină este cea care poate face organsimul să ceară zahăr. Triptpfanul se regăsește mai ales în produsele de origine vegetală. Asta înseamnă că o reechilibrare, adică o alimentați bogată în legume și anumite tipuri de zahăr este benefică pentru a stopa pofta de zahăr. Consumă deci mai mult orez integral, ouă, carne de pasăre sau pește gras, leguminoase, banane, migdale sau caju.