Carla’s Dreams se dorește a fi o copie ieftină a celebrei trupe rock din anii 70, KISS

Photo of author

By Edward Ciolacu

Pentru cei mai tineri care nu știu, KISS este o trupă de rock înființată în Statele Unite ale Americii în anul 1973, avându-i ca membri pe Paul Stanley, Gene Simons, Peter Criss și Ace Frehley. La începutul carierei lor apăreau pe scenă costumați foarte extravagant, în costume din piele cu foarte multe ținte, ghinturi și paiete iar instrumentele muzicale erau modificate având forme de topoare, furci sau alte forme ciudate care uneori chiar scoteau fum. Concertele erau însoțite de efecte pirotehnice precum flăcări, artificii și chiar explozii. Membrii celebrei trupe rock au ținut foarte mult să își păstreze adevărata identitate sub anonimat și pentru aceasta își vopseau fețele în alb și negru, măștile lor devenind de asemenea celebre. Datorită măștilor, aceștia au fost devenit chiar personaje de desene animate și jocuri video.
Trupa KISS a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume și în Aprilie 2014 au intrat în Rock and Roll Hall of Fame.
După multe insistențe ale fanilor, care vroiau să le cunoască adevărata lor identitate și să le vadă fețele, la sfârșitul anilor 80, aceștia au renunțat definitiv la machiaje și au revenit pe scenă cântând și în prezent fără măști.
Recent, niște tineri din Republica Moldova, sub denumirea de Carla’s Dreams, s-au gândit și ei să copieze la indigo aceiași atitudine a celebrei trupe rock, adoptând un gen muzical total diferit, însă succesul lor este departe de cel al celebrei trupe rock, ajungând doar la câteva mii de albume vândute și un număr foarte scăzut de fani.  Aceștia au arătat în urmă cu ceva timp și o indolență ridicată când li s-a cerut să-și dezvăluie identitatea acuzând anumite organe legislative sau de presă că le „atacă intimitatea” dacă le dezvăluie adevărata identitate crezând probabil că cineva chiar ar fi într-adevăr interesat cu atâta ardoare să o afle.