Actorul Sebastian Papaiani a decedat astăzi la o clinică de recuperare din București

Photo of author

By Edward Ciolacu

Maestrul, în vârstă de 80 de ani, a decedat după îndelungi suferințe în urma unui atac cerebral pentru care a fost internat la secția de neurologie de la Spitalul Universitar, București.

În luna mai, Sebastian Papaiani a suferit un atac cerebral. Iar de atunci s-a luptat să-și revină.

Pe 23 mai a fost găsit căzut de soție, inconștient, în baie. În cădere, el s-a lovit la cap. Actorul suferise un atac vascular cerebral.

“Am avut un atac vascular, din fericire minor, iar în câteva zile sper să mă recuperez și să părăsesc spitalul.

Vă doresc sănătate și să vă înveselesc puțin, vă spun că buletinul meu de identitate expiră abia în 2041!”, a fost mesajul optimist pe care Sebastian Papaiani l-a transmis fanilor la doar câteva zile după ce a fost internat.

După luni petrecute imobilizat în pat, actorul s-a întors din nou la spital la sfârșitul săptămânii trecute, însă doar pentru un control de rutină.

Sebastian Papaiani a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Sebastian Papaiani, 80 de ani, și-a petrecut ziua de naștere, 25 august, în spital, dar foarte mulți oameni i-au transmis mesaje de felicitare.