Care sunt cele mai bune oleaginoase pentru sănătatea ta?

Photo of author

By Ramona Fustos

Care sunt cele mai bune oleaginoase pentru sănătatea ta? Gustoase, fructele uscate sunt bogate în vitamine și proteine. Aceste mici comori cu coajă au diverse avantaje, de adaptat în funcție de obiectivele tale de sănătate.

Consumul de fructe uscate este un bun mod de a îți menține sănătatea generală. Acestea reduc riscul de cancer și diabet, întăresc oasele și sunt bogate în vitamine și minerale.

Mici comori în coaja lor, beneficiile lor variază în funcție de tipul lor. De aceea, este important să îți adaptezi aportul în funcție de nevoile tale. Iată deci care sunt cele mai bune oleaginoase pentru sănătatea ta.

Oleaginoase – Nucile și alunele pentru protejarea creierului

Pentru a avea grijă de creier, nucile, nucile de Brazilia și alunele sunt deosebit de recomandate. Nucile sunt bogate în vitamina C, E și acid folic și conțin acizi grași omega-3 și polifenoli, substanțe care ajută la combaterea inflamațiilor cerebrale și la creșterea performanțelor. Cinci pe zi ar fi suficiente pentru a obține beneficii.

Nucile de Brazilia, la rândul lor, au avantajul de a fi alcătuite din seleniu, un mineral cu proprietăți antioxidante care protejează celulele, creierul și chiar tiroida. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă și să te limitezi la una sau două nuci pe zi pentru a evita excesele.

În cele din urmă, alunele, deși rareori pe lista celor mai sănătoase nuci, nu ar trebui trecute cu vederea.

Sunt adesea trecute cu vederea, dar sunt foarte benefice. Sunt excelente pentru sănătatea creierului și a pielii și conțin mangan, un mineral esențial pentru sănătatea oaselor și metabolism.

Oleaginoase – Migdalele, fisticul și nucile macadamia pentru inimă

Alte nuci joacă un rol interesant în sănătatea inimii, în special migdalele. Considerate una dintre cele mai sănătoase semințe, acestea sunt bogate în vitamina E. Acest antioxidant este important pentru îmbătrânire și sănătatea inimii.

Utile pentru sănătatea digestivă, migdalele sunt, de asemenea, pline de grăsimi mononesaturate, care ajută la reducerea nivelului de colesterol rău și la creșterea colesterolului bun. Acest lucru reduce riscul de apariție a bolilor de inimă.

Acest avantaj este împărtășit de nucile macadamia, care sunt, de asemenea, bogate în grăsimi mononesaturate.

În sfârșit, fisticul este, de asemenea, bun pentru sănătatea inimii, în special datorită prezenței potasiului, un electrolit care contribuie la sănătatea mușchilor și a inimii. Fisticul este bun și pentru ochi, grație unui nivel destul de important de luteină.

Cum rămâne cu sistemul imunitar?

În rest, te poți baza și pe caju, care este bogat în magneziu și cupru, acesta din urmă fiind important pentru menținerea sistemului nervos și imunitar.

Sunt bogate în zinc și fier, un mineral care ajută celulele roșii din sânge să transporte oxigenul în corp și să amelioreze oboseala.

Aceste oleaginoase conțin, de asemenea, triptofan, un aminoacid care joacă un rol în producerea serotoninei, cunoscută și ca hormonul fericirii.

Zilnic, este, de asemenea, o idee bună să mănânci nuci de pin, deoarece acestea conțin zinc și vitamina E, care sunt bune pentru sistemul imunitar și, respectiv, pentru sănătatea pielii.