Care sunt beneficiile și proprietățile oferite de Ashwagandha?

Photo of author

By Ramona Fustos

Medicina ayurvedică se bazează pe proprietățile unor plante precum Ashwagandha. Cunoscută și sub numele de ginseng indian, aceasta are un efect pozitiv asupra sănătății generale, asupra sănătății pielii și asupra pierderii în greutate.

Ce este Ashwagandha?

Ashwagandha sau ginsengul indian este numele comun pentru Withania somnifera. Este o plantă din familia Solanaceae, originară din India și Africa. Poate fi recunoscută după tulpina lâncedă, frunzele ovale lungi, eflorescențele galbene și boabele roșii la fructificare. Cu toate acestea, rădăcinile sunt cea mai căutată parte la Ashwagandha.

În India, numele Ashwagandha evocă expresia „puternic ca un bou”.  Și pe bună dreptate, această plantă este renumită pentur proprietățile sale revitalizante. Datorită numeroaselor sale beneficii, este folosită în medicina ayurvedică de aproape 5000 de ani. Este clasată chiar și printre cele mai bune Rasayanas, al căror rol este de a menține echilibrul, de a contribui la sănătatea generală și de a întări organismul.

Beneficiile ginsengului indian provin din concentrația sa de ingrediente active, în principal alcaloizi din familia whithanolidelor.

Ce beneficii oferă Ashwagandha?

Ashwagandha este o plantă adaptogenă, ceea ce înseamnă că îndeplinește două obiective principale, și anume întărirea apărărilor organismului și asigurarea echilibrului acestuia. În plus, nu prezintă niciun risc pentru utilizator.

Ce efecte are Ashwagandha asupra sănătății?

Ashwagandha este un antiinflamator și un antioxidant care acționează la mai multe niveluri. Prin urmare, este benefică atât pentru corp, cât și pentru minte, deoarece oxidarea celulară este responsabilă de numeroase daune. Printre numeroasele sale beneficii se numără următoarele:

Capacitatea sa de a stimula facultățile cognitive, favorizând concentrarea și memorarea.

Capacitatea sa de a combate stresul, prin reglarea nivelului de cortizol din organism și datorită proprietăților sale relaxante.

Capacitatea sa de a te ajuta să adormi mai rapid și de a îmbunătăți calitatea somnului. În special, administrarea de ginseng indian ajută la reducerea numărului de treziri nocturne, astfel încât te trezești mai odihnit. În plus, insomnia recurentă este un factor de stres, așa că Ashwagandha acționează indirect la sursă.

Care sunt beneficiile oferite de Ashwagandha în pierderea în greutate?

Intervenția la sursă îți permite să slăbești în mod durabil. Cum stresul este unul dintre factorii care stau la baza mâncării în exces și a junk food-ului, combaterea lui cu ashwagandha este primul pas pentru a-ți păstra silueta.

Această plantă adaptogenă susține, de asemenea, sistemul digestiv prin capacitatea sa de a regla nivelul de zahăr din sânge. Echilibrul înseamnă mai puține gustări.

Cum ginsengul indian îmbunătățește capacitatea fizică, el sporește de zece ori performanța sportivă. Scopul este de a depune mai mult efort pentru a arde mai multe calorii.

Alte beneficii oferite de Ashwagandha

Ca antioxidant și antiinflamator, Ashwagandha este benefică pentru piele și păr. Aplicată local, combate semnele de îmbătrânire și favorizează vindecarea. De asemenea, este folosită pentru a întări fibra capilară și pentru a stimula creșterea părului.

Proprietățile sale stimulante o fac, de asemenea, un aliat în stimularea libidoului.

Investiția în calitate este cel mai bun mod de a te bucura de toate beneficiile Ashwagandha. Această plantă este disponibilă sub formă de supliment alimentar sub formă de capsule, ceea ce o face ușor de luat în fiecare zi. Fiecare borcan conține 60 de unități care pot fi utilizate timp de una până la două luni. Este suficient să înghițiți o capsulă pe zi cu un pahar de apă. Pentru o utilizare intensivă, în special pentru sportivi, poți lua două capsule pe zi.