CARAȘ-SEVERIN – URMĂRIT INTERNAȚIONAL PENTRU TRAFIC DE MIGRANȚI, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI

Photo of author

By Daniel Negrescu

Polițiștii din Caraș-Severin au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autoritățile din Germania pe numele unui cetățean sârb, bănuit de sprijinirea migrației în vederea obținerii de venituri ilicite.

La data de 27 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu polițiștii de frontieră,  au depistat un bărbat, de 28 de ani, din Serbia, pe numele căruia autoritățile din Germania au emis mandat european de arestare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 – 2016, persoana în cauză ar fi sprijinit, în repetate rânduri, migrația ilegală cu scopul de a obține câștiguri financiare necuvenite. Acesta ar fi facilitat întrarea ilegală a unor migranți pe teritoriul Germaniei.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pe bază de ordonanță de reținere, pentru comiterea infracțiunii de trafic de migranți.

Astăzi, 28 februarie a.c., cel în cauză urmează să fie prezentat magistraților Curții de Apel Timișoara, cu propunere de arestare preventivă, în vederea efectuării procedurilor de predare către autoritățile judiciare din Germania.

Pentru punerea în executare a mandatului,  poliţiştii au beneficiat de date suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.