APROAPE 50 KG. DE TUTUN, RIDICATE DE POLIŢIŞTI DE LA DOI BĂRBAŢI PRINŞI ÎN FLAGRANT

Photo of author

By Daniel Negrescu

Polițiștii din Bihor au surprins în flagrant delict doi bărbaţi, în timp ce tranzacţionau aproape 50 kg. de tutun, fără documente legale.

La data de 2 februarie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au depistat în flagrant delict, într-o parcare situată între localitățile bihorene Valea lui Mihai și Curtuişeni, doi bărbați, în timp ce tranzacționau tutun deținut fără acte de proveniență.

Unul dintre cei în cauză, un bărbat, de 52 de ani, din comuna Berveni, judeţul Satu Mare, a fost surprins de polițiști în timp ce transborda din autoturismul său într-un alt autoturism, al unui bărbat, de 26 de ani, din comuna Tarcea, judeţul Bihor, 48,7  kg. de tutun prelucrat, pentru care niciunul nu deţinea documente legale de provenienţă.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cei doi bărbaţi fiind bănuiţi de săvârșirea infracţiunii de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 1 kg tutun de fumat”.

Cele 48,7 kg. de tutun, în valoare de 4.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, poliţiştii au confiscat şi 2.500 de lei, bani care au fost descoperiţi asupra celor în cauză.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.