Angelina Jolie spune că abuzurile fizice ale lui Brad Pitt au început „cu mult înainte” de 2016

Photo of author

By Ramona Fustos

În cel mai recent episod al telenovelei juridice din jurul despărțirii celui mai celebru cuplu, format din Angelina Jolie și Brad Pitt, avocatul actriței în vârstă de 48 de ani a dezvăluit că violența actorului față de ea a început cu mult înainte de 2016.

Pe 14 septembrie 2016, într-un avion privat deasupra Atlanticului, a avut loc ciocnirea dintre cuplul de vedete de la Hollywood. Și a însemnat sfârșitul Brangelina. Aproape opt ani mai târziu, Angelina Jolie și Brad Pitt nu au depus armele în războiul juridic. Un război juridic nemilos pe care îl duc pentru proprietatea lor viticolă din Provence, Château de Miraval.

Telenovela juridică dintre Angelian Jolie și Brad Pitt continuă

Un reminder: pe data de 21 iulie 2021, avocații vedetei din Once Upon a Time in…Hollywood au depus o plângere la tribunalul luxemburghez. Aceștia o acuză pe actriță că ar fi încercat să își vândă acțiunile din moștenire fără să îl informeze pe fostul soț. De atunci, acuzațiile și defăimările dintre cei doi actori s-au ținut lanț.

„Povestea abuzurilor fizice ale lui Brad Pitt asupra Angelinei Jolie a început cu mult înainte de călătoria cu avionul a familiei în septembrie 2016. Acea călătorie a marcat prima dată când a devenit abuziv fizic și cu copiii săi. Jolie l-a părăsit apoi imediat”. Aceasta este declarația avocatului acestuia din urmă, Paul Murphy.

Pe 4 aprilie, echipele juridice ale actriței au depus o nouă cerere de publicare a unor schimburi. Schimburi care ar dovedi că Brad Pitt nu ar fi lăsat-o pe actriță să își vândă acțiunile decât dacă aceasta ar fi acceptat un acord de confidențialitate „mai extins”.

Potrivit avocaților lui Brad Pitt, acest acord ar fi fost menit să „protejeze compania”. Dar, potrivit taberei adverse, el ar fi fost conceput pentru a cumpăra tăcerea actriței. Dar și pentru a reduce la tăcere zvonurile privind comportamentul virulent al actorului. Potrivit lui Paul Murphy: „Refuzând să îi cumpere acțiunile și apoi dând-o în judecată, domnul Pitt a expus direct motivul pentru care acest contract era atât de important pentru el și ceea ce spera să îngroape: abuzurile pe care le-a comis împotriva doamnei Jolie și a familiei lor”.

Protejarea companiei, dorința lui Angelina Jolie

Potrivit echipei de avocați a lui Angelina Jolie, sursa îngrijorărilor actorului este un dosar sigilat. Acest dosar conține „e-mailuri, rezumate ale mărturiei așteptate din partea familiei și alte dovezi”. Un dosar care ilustrează violențele pe care actorul le-ar fi exercitat asupra familiei sale. Pe de altă parte, o a doua sursă a declarat pentru People că actrița „nu vrea să vorbească despre aceste fapte. Dar, face acest lucru doar pentru că procesul intentat de domnul Pitt o obligă să se apere”. Dacă procesul va continua, ea va fi obligată să folosească aceste dovezi, fie că îi place sau nu”.

Echipele de avocați ale actorului au susținut în iunie 2023 că Angelina Jolie însăși a sugerat o „clauză de nedenigrare și mai largă”. Asta ca parte a acordului. Echipa lui Pitt a prezentat una „mai restrânsă”. Dar, „menită să protejeze compania”. „Clauza prevedea, de asemenea, că nu vor exista limitări privind capacitatea lui Jolie de a se exprima în cadrul procedurilor de divorț sau de custodie. Aceasta prevedea: „Acest angajament nu va limita, totuși, capacitatea niciunei părți de a face afirmații. De a depune documente sau de a depune mărturie în orice procedură legală””, au detaliat avocații actorului.