Anaf intre abuz si incompetenta – Scrisoarea III

Photo of author

By Daniel Negrescu

ANAF Doinita Radu

Scrisoare deschisa catre dna. directoare AJAF Doinita Radu

Stimata dna. directoare Doinita Radu,

In septembrie 2012 am adresat aceeasi intrebare catre doua filiale ale ANAF-Cta, in care am intrebat daca o societate comerciala cu obiectiv de activitate amanet are obligatia sa utilizeze aparatele electronice de marcat fiscale.

Cunosteam raspunsul, insa am vrut sa va punem la incercare abilitatile cu privire la intelegerea si interpretarea legii.

Noi oricum foloseam si folosim case de marcat fiscale, pentru usurinta evidentei.

Raspunsul primit de la filiala de pe I.G.Duca a fost ca nu avem aceasta obligatie, iar cel primit de la filiala de pe BD. Mamaia nr.196 a fost tocmai invers.

Din pacate nu cunoastem persoana care a intocmit raspunsul gresit, deoarece cel care semneaza este seful de compartiment.

In temeiul Legii nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, solicitam numele si functia persoanei respective.

Din cate cunoastem noi cu privire la mentalitatea ANAF, stim ca veti incerca sa va eschivati in a da un raspuns concret si la obiect.

Doamna Doinita Radu, va rugam sa nu va eschivati, deoarece ne vom adresa instantei iar avocatii sunt scumpi si veti plati din banii nostri.

Noi, contribuabilii, daca gresim, raspundem material, civil, penal, etc, dupa caz. Raspundem si nevinovati. Ne controleaza multi si nu ne iarta. Pentru noi, “legea are dinti”, pentru dvs, nu.

Asa ca, daca din punct de vedere legal nu raspundeti pentru greselile comise, macar sa va facem de ras in presa. Pe cei care gresesc, evident. Pentru ca la ANAF sunt si oameni pregatiti, din fericire.

Poate va veti intreba de ce nu am sesizat atunci, imediat; Obisnuiti cu frecventele greseli ale ,, marilor dvs experti”, nu mi s-a parut ceva iesit din comun. Intre timp insa, ne-am hotarat sa aducem in atentia opiniei publice toate aceste dovezi de incompetenta sau abuz, deoarece ele sunt costisitoare pentru noi.

Urmeaza si altele.

Scrisoare catre Administratia Generala a Finantelor Publice Constanta
Scrisoare catre Administratia Generala a Finantelor Publice Constanta
Scrisoare catre Directia Generala a Finantelor Publice Constanta

Raspunsurile au fost contradictorii.

Raspuns AGFP:

„Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Prin urmare, pentru prestarea de servicii de natura celor prezentate in adresa, aveti obligatia utilizarii aparatelor electronice de marcat fiscale.”


Raspuns DGFP:

„La vanzarea direct catre populatie a bunurilor amanetate, ca urmare a neachitarii imprumutului de catre deponentul bunului amanetat, se emite bon fiscal, cu exceptiile prevazute de lege.

Ca urmare, in cazul in care desfasurati activitati de amanetare, pentru serviciile de creditare, inclusiv pentru comisionul aferent acestor servicii nu aveti obligatia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.”


Foto raspunsuri:

Raspuns AGFP
Raspuns DGFP

Si nu uitati:

Astia sunt oamenii care ne controleaza pe noi!!

Astia sunt oamenii care ne sanctioneaza pentru incalcari ale legii inchipuite de ei, dupa care trebuie sa-ti bati capul in instanta ani de zile ca sa anuleze procesul verbal.

In schimb, cand vin in control, ifose de experti maxime.

Si ranchiunosi cat cuprinde.Daca ii demonstrezi ca nu are dreptate se simte jignit.

Iata un alt caz in care ,,Marii experti de la anaf au dat-o iarasi in bara” – asa cum bine am mai zis……vezi melodia.

Acum, cred ca intelege tot omul de ce se feresc sa dea un raspuns concret cand ii intrebi ceva.

Mirare mare cum de au raspuns. Probabil li s-a parut simplu raspunsul.

Vorba aia … mai bine tacea. Ca, vorba ceea: “Daca taceai, expert ramaneai”.

Daca un aspect asa de simplu nu a fost priceput, va dati seama ce se intampla cand se lovesc de o problema mai complicata? Te “ard” ca sa fie siguri. Merg pe principiul ,, decat sa scape un vinovat, mai bine ii ardem si pe cei nevinovati”.

Cine-i nevinovat pana la urma? Doar ei, rudele si prietenii lor. Restul sunt evazionisti.

Ce ne-ar mai pune ei lacatul pe afacere!!! Daca ar putea!!!

Acesti indivizi care sunt platiti din banii nostri, care nu stiu ce inseamna greutatile unei afaceri, care nu stiu ce implica sa dai salarii la sute de insi, sa platesti gramezi de taxe si in acelasi timp sa incerci sa ai profit, in conditiile in care avem o legislatie fiscala stufoasa, impredictibila, neclara si lacunara, cu controale din partea prea multor institutii cu drept de control reprezentate de multe ori de incompetenti aroganti, in conditiile lipsei fortei de munca, lipsei infrastructurii, etc, prin incompetenta si abuzurile de care dau dovada, contribuie din plin la impresia ca viata unui om de afaceri este ca o cursa cu obstacole.

Articol preluat de pe Virgil Dulea – Blog anti-abuz