Adrian Mutu, după ce România a luat bătaie de la Columbia: „Stanciu e cel mai bun jucător”

Photo of author

By Alexandru Stancu

adrian mutu

Naționala României a mâncat bătaie de la Columbia, scor 3-2, într-un amical jucat în Spania, pe Metropolitano. Chiar și așa, „tricolorii” s-au mișcat bine în teren și par pregătiți pentru testul suprem, EURO 2024.

Adrian Mutu, legendarul fotbalist și actual antrenor al echipei CFR Cluj, a oferit o analiză asupra performanței echipei naționale a României în meciul împotriva Columbiei, un eșec care a avut loc la mai puțin de trei luni înainte de EURO 2024. Cu o perspectivă asupra jocului echipei, Mutu a evidențiat câțiva fotbaliști din echipa lui Edward Iordănescu.

În timp ce a comentat despre evoluția echipei naționale, Mutu a acordat atenție și situației lui Radu Drăgușin, în vârstă de 22 de ani, jucătorul care se confruntă cu un timp de joc limitat la Tottenham. În plus, Mutu a identificat cel mai bun fotbalist din echipa națională, iar numele lui Marius Marin a fost menționat ca unul dintre jucătorii care i-au lăsat o impresie plăcută antrenorului clujenilor.

Aceste comentarii oferă o perspectivă valoroasă asupra echipei naționale a României înaintea competiției EURO 2024 și evidențiază aspecte cheie ale performanței jucătorilor și strategiei echipei. Analiza lui Mutu este importantă nu doar pentru suporteri și observatorii fotbalului, ci și pentru echipa tehnică a României, oferind informații și perspective care pot influența deciziile și pregătirea echipei în vederea competiției internaționale iminente.

„În atac mai pot apărea Bîrligea, Louis Munteanu și cam atât. L-am văzut puțin stingher pe Drăgușin, se vede că nu are ritm, jocuri în picioare, față de ce juca el înainte. A dat și de o echipă care a crescut ritmul mult, a accentuat lipsa lui de jocuri. Nu cred că Vlad Chiricheș e o soluție pentru Euro. Certitudini sunt la echipa națională, nu trebuie să judecăm echipa doar pentru acest meci, Columbia a fost clar mai bună. S-a format un nucleu, dar e bine că nu am ieșit atât de șifonați, ne desumflam de tot dacă ne dădeau 4 sau 5-0. Cred că ideea lui Edi Iordănescu de a forma un grup, de a merge pe forța grupului e corectă. Rațiu trece prin aceeași situație precum Drăgușin. Stanciu e o certitudine, fundașii centrali, poarta e asigurată. Problema este la fundașii laterali pentru că nu avem doi al căror nume să-l știm înainte de Euro. Îmi place mult de Marius Marin, în economia jocului e important, recuperează și aleargă foarte mult. Un plus pentru Răzvan Marin pentru experiența acumulată în Italia. Stanciu nu cred că va lipsi, e cel mai valoros jucător al nostru, Ianis să strângă cât mai multe minute, iar în atac se joacă. Sunt Alibec, Bîrligea, depinde de forma de moment a jucătorilor”, a declarat Adrian Mutu, pentru Fanatik.

„Testul acesta este foarte bine venit. E un duș rece pentru noi. Cred că ne dăm seama că ne așteaptă vijelia la EURO. Eu cred că acolo viteza de joc o să fie la fel, poate chiar mai mare. Mi-a plăcut că nu s-au dat bătuți. Mi-a plăcut și un comentariu de aseară ‘Naționala ultimelor minute’. Asta nu e un lucru rău. Înseamnă că băieții cred până la sfârșit. Poate dacă mai dura 5 minute cine știe ce se întâmpla. Nu cred că aia era realitatea din ultimele 5 minute. Meciul l-a văzut toată lumea, iar Columbia ne-a fost superioară”, a mai spus Adi Mutu.

CITEȘTE ȘI – DE NEOPRIT! GLORIA BISTRIȚA, ÎN SEMIFINALELE EHF EUROPEAN LEAGUE