Acţiuni pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. Traficanţi și consumatori de droguri ridicaţi in vederea arestării.

Photo of author

By Edward Ciolacu

Pe parcursul a două săptămâni, Poliţia Română a efectuat 30 de percheziţii în urma cărora au fost ridicate peste 3,2 kg. de cannabis, 7,5 kg. de masă vegetală, doze de heroină, cocaină și hașiș. În perioada 9 – 22 decembrie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 28 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani. În cadrul investigaţiilor, pentru probarea activităţii infracţionale a 83 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 30 de percheziţii ce au vizat imobilele folosite de acestea și o percheziție informatică asupra echipamentelor folosite în activitatea infracțională. În urma administrării probatoriului, 26 de persoane au fost reţinute sau arestate. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate peste 3,2 kg. de cannabis, 7,5 kg. de masă vegetală, 3 g. de heroină, 12 doze de heroină, 92 de g. de haşiş, 35 de g. de cocaină, 50 de g. de amfetamine, 4 g. MDMA, 33 de comprimate de MDMA, 3 cântare folosite la cântărirea drogurilor, un laptop, un HDD, 25 de telefoane mobile, un mediu de stocare și 3 cartele SIM. Au fost ridicați ori au fost instituite măsuri asiguratori față de peste 11.800 de lei, 1.250 de euro, 3.600 de dolari și 200 de lire sterline. La acţiunile desfăşurate au participat 185 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române. Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..