A ajuns la capătul puterilor. „OUT” de la CFR Cluj, după doar două luni

Photo of author

By Alexandru Stancu

adrian mutu

Într-o întorsătură dramatică a evenimentelor, echipa de fotbal CFR Cluj, sub conducerea lui Adrian Mutu, a suferit o înfrângere zdrobitoare în sferturile de finală ale Cupei României, pierzând cu scorul umilitor de 0-4 în fața divizionarei secunde Corvinul Hunedoara. Această înfrângere neașteptată a declanșat o serie de evenimente surprinzătoare, începând cu demisia lui Adrian Mutu din funcția de antrenor principal, urmată de demisia lui Cristi Balaj, președintele clubului.

„Mi-am dat demisia de la CFR Cluj! M-am gândit toată noaptea, nu pot să trec peste această umilință. Eu am o altă mentalitate, una de învingător. Demisia mea este de la ora 11:00 dimineața pe biroul președintelui Cristi Balaj”, a declarat Adi Mutu, potrivit Fanatik.

„Momentele tensionate ne arată, de fiecare dată, că suntem puternici şi că avem capacitatea de a ne ridica. Am reuşit în trecut, vom reuşi ca şi acum să ducem mai departe spiritul alb-vişiniu! Un episod nefericit nu reprezintă o bătălie complet pierdută! Vom munci, ne vom replia şi vom continua lupta pe care acest play-off o impune! Aşadar, în perioada următoare, interimatul pe banca echipei noastre va fi asigurat de stafful tehnic din cadrul clubului”, se arată într-un comunicat emis de CFR Cluj.

Potrivit unor surse, Adrian Mutu a luat o decizie neobișnuită în lumea fotbalului românesc, renunțând la mare parte din salariul său lunar. Deși avea un salariu de 15 mii de euro pe lună, Mutu a decis să nu încaseze banii pentru lunile februarie și martie, ci să primească doar remunerația pentru cele trei zile de lucru din luna ianuarie. Această acțiune a fost considerată o pedeapsă autoimpusă pentru rezultatele dezamăgitoare ale echipei sub conducerea sa.

”Nu vreau niciun ban, am fost prea umilit, nu mă gândesc la bani. Considerați salariul meu pe februarie și martie, amendă pentru contraperformanța din meciul cu Corvinul. Renunț la cei 30.000 de euro.

Însă, vă rog să le dați banii oamenilor mei din staff pentru februarie și martie. Este singura mea pretenție”, a fost mesajul transmis de Adi Mutu.

La scurt timp după această decizie, Cristi Balaj și-a anunțat și el demisia.

„Eliminarea din Cupa României a fost o dezamăgire care mi-a lăsat urme. Încă de aseară am anunțat că m-am simțit rău fizic și m-am confruntat cu o stare greu de gestionat. A fost un sentiment cu care nu m-am întâlnit foarte des.

Simt nevoia de o pauză. De timp alături de familie. Fetele mele au nevoie de un tată sănătos. În consecință, am decis să îmi înaintez demisia. Sper ca domnul Varga să mă înțeleagă și să accepte această decizie.

În altă ordine de idei, nu este normal ca doar antrenorul să fie vinovat, este o chestiune de onoare. Sper, de asemenea, ca echipa să depășească această perioadă dificilă și să revină mai puternică. Fotbalul românesc are nevoie de cluburi care obțin puncte în cupele europene, așa cum a făcut-o CFR Cluj în ultimii ani”, a transmis Cristi Balaj, pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI – ȘOC ÎN CUPA ROMÂNIEI. TRUPA LUI ADI MUTU, ELIMINATĂ DE O ECHIPĂ DIN LIGA A DOUA