3 fructe de consumat pentru a controla nivelul de colesterol

Photo of author

By Ramona Fustos

Ești interesat să afli ce fructe poți consuma pentru a controla nivelul de colesterol? Alimentația joacă un rol esențial atunci când vine vorba despre sănătate. Mai ales atunci când vine vorba despre a diminua nivelul de colestrol. Unele alimente trebuie să fie evitate, în timp ce altele trebuie să fie privilegiate datorită beneficiilor lor pentru sănătatea cardiovasculară.

Cum se poate reduce nivelul de colesterol prin consumul de fructe?

Nivelul colesterolului din sânge este un indicator care trebuie verificat în mod regulat pentru a evita bolile cardiovasculare și complicațiile. Deși organismul produce colesterol în mod natural și are nevoie de el pentru a funcționa corect, excesul de colesterol poate supraîncărca ficatul și crește riscurile.

Colesterolul rău poate crește ca urmare a unei diete sărace sau a consumului de prea multe grăsimi (carne, unt, brânză, ouă etc.). În timp ce medicamentele pot fi prescrise, colesterolul poate fi redus în mod natural prin consumul anumitor alimente. Printre acestea se numără alimentele bogate în fibre, precum și omega-3, care sunt foarte bune pentru sănătate, și alimentele cu un indice glicemic scăzut. Nu în ultimul rând, nu te zgârci la fructe și la numeroasele lor beneficii pentru o bună sănătate cardiovasculară.

Care sunt cele trei fructe de consumat?

Nutriționiștii sunt de părere că fructele sunt alimente excelente contra nivelului de colesterol rău. Iar un trio câștigător de fructe este recomandat pentru a se consuma zilnic sau în mod regulat.

Mărul. Acest fruct care se poate consuma în orice moment al anului sau în orice moment al zilei, are cele mai bune aporturi nutritive. Mărul are un efect anti-colesterol eficient, grație nivelului său de flavoinoizi, un antioxidant celebru pentru beneficiile sale, dar și a bogăției sale în fibre sau pectine care pot ameliora tranzitul.

Banana. Banana este un aliment bogat în fibre solubile și insolubile, dar și în amidon, un lucru care îi permite să acționeze asupra lipidelor, facilitând digestia și asimilarea colestrolului de către organism.

Grepfrutul. În fine, un al treilea fruct recomandat pentru scăderea colesterolului este grepfrutul roz. La fel ca și merele, acestea conțin un flavonoid numit naringenină, care ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge prin așa-numitele sale proprietăți de scădere a colesterolului.

Alte fructe pe care poți miza:

-caisa, care conține vitamina A, săruri minerale și oligoelemente care sunt indispensabile pentru organism. Este și foart bogată în apă deci este foarte utilă atunci când vine vorba despre a stimula secrețiile gastrice.

– mango. Mango este fructul ideal pentru oricine dorește să înceapă o dietă de slăbire. Acest fruct cărnos ajută digestia și asigura în același timp o piele frumoasă. Datorită nivelului ridicat de vitamina C, pectină și fibre, mango ajută și el la reglarea nivelului de colesterol din organism.

– pepenele. Bogat în potasiu, pepenele este cunoscut pentru că favorizează diureza, adică eliminarea apei din secrețiile organismului. Datorită fibrelor pe care le conține, pepenele favorizează o funcționare sănătoasă a intestinelor. Este, de asemenea, o sursă bună de vitamina C și un bun antioxidant. – piersica este bogată în antioxidanți iar vitamina C pe care o conține contribuie și ea la activitatea antioxidantă.