Elita tinerilor manageri de 30 de ani. Au ajuns în vârf la vârsta la care alţii abia se angajează

Photo of author

By Daniel Negrescu

Povestea lu Robert Cercel un mental coach de succes! La vârsta la care alţii inca cer bani de la parinti, el are un potential enorm si propriul business… Trupul frumos sculptat de anii de sport de performantă, figura interesantă si psihicul au fost atuurile majore a lui Robert Cercel. Mai mulţi manageri şi antreprenori în jurul vârstei de 30 de ani au intrat în acest an în ediţia a noua a topului 100 tineri manageri. Este un trend, o consecinţă a crizei economice sau o nouă realitate a româniei intrarea tinerilor direct în prima linie de fonduri europene?

60% dintre tinerii romani stau cu parintii. Psihologi: Consecintele pot fi resimtite pe termen lung. Daca unii fug de responsabilitati si li se pare mai comod sa ramana acasa, altii nu au bani ca sa-si cumpere o locuinta, ori sa inchirieze una, pentru ca nu lucreaza.

La 28 de ani, Robert locuieste in Constanta si prefera sa evolueze cat mai mult si este indepedent. Psihologii spun ca tinerii ar trebui sa-si capete independenta dupa incheierea studiilor. In caz contrar, consecintele pot fi resimtite pe termen lung. Oamenii puternici de azi sunt copiii ambitiosi de ieri. O au in sange si se numeste ambitie. Sunt hotarati sa darame muntii si le e frica ca nu vor fi destul de buni si ca nu vor fi remarcati sau nu vor ajunge in varful piramidei pe care o tintesc. Dar nu se opresc! Sunt cei care isi urmeaza visele, care se lupta sa inteleaga ceea ce la place si sa faca din asta o cariera sau o afacere. Sunt tinerii aia care schimba mentalitati, care nu se conformeaza regulilor, cei despre care citim in Forbes sau alte publicatii si ne inspira. Merg mai departe pe drumul lor, culeg lauri, se reinventeaza, se inconjoara de oameni si prieteni la fel de buni si ambitiosi. Ei-copiii ambitiosi de ieri, ajunsi maturi azi, sunt cei care pun lumea in miscare si cei care merita respectul nostru, al tuturor! Din fericire in Romania sunt multi, asa ca jos palaria pentru ei!

Iar la final as da un sfat: gasiti-va modele in astfel de oameni, urmariti-i si incurajati-le ideile, aveti grija ca voi insiva sau copiii vostri sa isi descopere de mici pasiunile si ambitia si sa le urmeze in cel mai inteligent mod, fara insa a se lua in serios prea mult, dar cu perseverenta!