Ziua Europeană Fără Persoane Decedate în Accidente Rutiere.

Photo of author

By Edward Ciolacu

Primăria municipiului Constanța prin Direcția Poliţia Locală, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța prin Biroul de Analiză și Prevenirea Criminalității, Serviciul Rutier și Inspectoratul Școlar Județean au marcat la Școala Gimnazială nr. 23 “Constantin Brâncovenu” evenimentul European Day Without a Road Death prin activități preventiv informative și educație rutieră.
Proiectul este promovat de Comisia Europeană pentru siguranţă rutieră și are ca obiectiv principal conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la trafic cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.
Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, traversarea părții carosabile prin loc nepermis, conducerea sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori ai accidentelor de circulație.
Scopul acțiunilor noastre este unul comun: creșterea gradului de siguranță, care să permită deplasarea sigură pe drumurile publice.
Oamenii legii vor să adopte o politică preventivă construită în jurul cetățenilor, iar aceștia trebuie să-și asume responsabilitatea primară în ceea ce privește siguranța lor și a celor din jur.
Pentru a evita evenimentele neplăcute, recomandăm șoferilor să depună eforturi concentrate pentru creșterea siguranței rutiere, prin reducerea vitezei în zonele locațiilor de învățământ, iar elevilor să se asigure înainte de a traversa.