Windows 10 aduce, în această perioadă, noul update aniversar.

Photo of author

By Edward Ciolacu

Cortana este gata să vă ajute în mai multe locuri din Windows 10, inclusiv pe ecranul de blocare. Atunci când dispozitivul este blocat, puteți verifica în continuare calendarul sau să o întrebați pe Cortana lucruri importante cum ar fi: „Care este programul meu pentru mâine”. Uitați să vă scrieți sarcinile pe mână doar pentru ca să vă amintiți ce aveți de făcut, să zicem, ziua de naștere a tatălui dumneavoastră, Cortana creează memento-uri bazate pe locație, timp, sau chiar oameni și vă poate ajuta să vă amintiți ce-și dorește tatăl dumneavoastră pentru ca să aibă o zi de naștere fericită sau vă reamintește să ridicați tortul pe care l-ați comandat pentru ziua lui de naștere, la respectivul magazin alimentar.
Windows 10 are acum mai multe actualizări, aveți mai jos o listă cu câteva dintre ele:
Puteți să utilizați extensii pentru a personaliza și de a proteja navigarea cu programe de completare, cum ar fi Office Online, Microsoft Traducător și multe altele.
S-a inclus Cortana în Microsoft Edge pentru a vă afișa sugestii de imagini similare pe căutările Bing, sau chiar versurile unui videoclip muzical pe care îl urmăriți.
Puteți fixa fișiere individuale pe ecranul de pornire pentru un acces facil. Dacă aveți un dispozitiv cu ecran tactil, puteți vedea mai ușor glisând stânga / dreapta pentru a merge înainte / înapoi pe diferite pagini web.
Pentru tabletă, Windows Ink pune puterea Windows-ului în vârful creionului, permițându-vă să scrieți pe dispozitiv la fel cum faceți pe hârtie, să creați stiky notes, să desenați și să partajați cu ușurință gândurile analogice în lumea digitală. Windows Ink este integrat în aplicații precum Maps, OneNote, Microsoft Edge și Office.
Meniul Start este acum locul unde puteți găsi toate aplicațiile și programele. Personalizați-vă ecranul de pornire pentru a vă arăta toate aplicațiile și pentru a avea aspectul pe care vi-l doriți.
Centrul de acțiune, (Action Centre), a fost mutat într-o nouă locație, în colțul din extremă dreaptă a barei de activități (task-bar-ului) și are un aspect nou care vă oferă puterea de a organiza notificările care acum sunt mai ușor să le vedeți. Nu mai este necesar să deschideți centru de acțiune pentru a vedea numărul de notificări, aveți acum numărul pe pictograma centrului de acțiune care vă arată cât de multe notificări sunt în așteptare. Alte aplicații fixate în bara de activități vă poate arăta, de asemenea, numărul de notificări pe care le-ați pierdut.
Cortana nu este singura caracteristică nouă pe ecranul de blocare, puteți reda acum muzică în timp ce dispozitivul este blocat si puteți controla acțiunea de la început până la sfârșit. Controalele media apar în colțul din dreapta jos al ecranului de blocare, împreună cu o imagine a albumului și a melodiei redată în acel moment.