Un dispozitiv suspect care a fost găsit într-o mașină, a explodat lângă o gară din New Jersey

Photo of author

By Edward Ciolacu

Specialiștii au încercat să dezamorseze bomba cu ajutorul unui robot dar nu au reușit. Maiorul Christian Bollwage a spus că mai întâi doi oameni ai FBI-ului au încercat sa dezamorseze unul din cele cinci dispozitive găsite în aceiași geantă dar nu au reușit iar apoi au trimis robotul. Aceștia au raportat că au observat mai multe fire și țevi care ieșeau din acea geantă.
Nu s-au înregistrat pagube sau persoane rănite însă maiorul a spus că sunt posibile și alte explozii în viitor iar zona trebuie evacuată. Tranzitul prin gările și aeroporturile din New Jersey au fost suspendat și nu s-a precizat încă peste cât timp va fi reluat.
Descoperirea pachetului suspect vine la o zi după ce o explozie în Manhattan a rănit 29 de persoane și un dispozitiv asamblat într-o oală sub presiune a fost găsit la o distantă de patru blocuri mai departe. De asemenea Sâmbătă, o bomba asamblată într-o țeavă a explodat tot în New Jersey forțând armata să își anuleze o paradă militară ce trebuia să aibă loc în acea zonă. Investigatorii nu au comentat imediat rezultatul anchetei asupra incidentelor dar spun că cele doua incidente nu par avea o legătură, neavând niciun indiciu asemănător.
Christian Bollwage a mai precizat că gara nu ar fi fost o tântă și că este posibil ca cineva certat cu autoritățile să fi încercat să scape de dispozitive.
„Sunt extrem de îngrijorat de locuitorii din comunitate, dar și mai îngrijorat sunt  de faptul că oricine din acest stat poate pur și simplu să vină și să lase o geantă plină cu cu explozibil fără să-și imagineze măcar câți oameni ar putea fi răniți.” a mai spus maiorul.