Sfaturi pentru a înlocui pâinea albă la micul dejun

Photo of author

By Ramona Fustos

După cum bine știi deja, pâinea albă ar trebui evitată pe cât posibil în dieta noastră. Cu toate acestea, pentru mulți dintre voi este adesea un aliment de bază la micul dejun, greu de uitat. Există multe alternative la pâinea albă pentru un mic dejun de mai bună calitate, care va fi mai bun pentru sănătatea ta.

Pâine cu cereale

Pâine albă, cornuri cu ciocolată, cereale… Toate aceste produse conțin cantități mari de zahăr, care au efecte nocive asupra sănătății noastre, mai ales atunci când sunt consumate ca primă masă a zilei. Creștere în greutate, oboseală, diabet, iritabilitate… Efectele sunt numeroase, iar dezavantajul este că zahărul naște zahăr. Cu cât ingerezi mai mult zahăr, cu atât vei avea mai multă poftă de zahăr. Vei ajunge deci să ridici nivelul zahărului din sânge și te vei confrunta mai apoi cu riscuri pentru sănătate. Prin urmare, trebuie să găsim alternative la pâinea albă și la carbohidrații care sunt prea folosiți dimineața.

Dacă mănânci pâine toast la micul dejun de ani de zile și pur și simplu nu poți trăi fără ea, pâinea toast cu cereale este o alternativă mai bună. De asemenea, poți opta pentru pâine integrală.

Pâine prăjită pentru a înlocui pâinea albă

Cu toții suntem de acord că o mică felie de pâine prăjită la micul dejun dimineața este bună pentru moral! Vestea bună este că, în cadrul unui program de reechilibrare alimentară nu trebuie să încetezi să mănânci pâine și să o excluzi din alimentație. Cheia este să o alegi cu grijă, să o consumi cu moderație și să ai grijă să nu o consumi în același timp cu alte alimente bogate în amidon, cum ar fi orezul, pastele sau cartofii.

Așa că cel mai bine este să optezi pentru pâine cu cereale sau integrală în locul pâinii albe. Pâinea cu cereale este bună pentru sănătate. Este bună pentru tranzitul intestinal deoarece este bogată în fibre și, de asemenea, te ajută să te simți sătul. Mai mult, pâinea cu cereale este bogată în amidon și în vitaminele E și N, astfel că oferă energie și are proprietăți antioxidante. Nu în ultimul rând, pâinea cu cereale este plină de minerale precum potasiu, magneziu, fier și fosfor. Pâinea de secară și pâinea cu maia sunt, de asemenea, alternative bune la pâinea albă dimineața.

Un bowlcake cu fulgi de ovăz

Dacă nu ai auzit până acum de oatmeal bowlcake, trebuie să știi că este mai bun decât pâinea!  Este un mic dejun sănătos care este practic, gustos și rapid de preparat. Pentru a face un bowlcake, amestecă fulgi de ovăz, lapte, un ou și puțină drojdie într-un bol și introdu-le la microunde timp de câteva minute. Este perfect pentru a înlocui pâinea albă, deoarece este complet, sățios și foarte sărac în grăsimi. Conținutul său de energie va oferi un bun început de zi.

În plus, nu te vei plictisi de bowlcake, care poate fi prepara într-un număr infinit de moduri. Îl poți servi cu fructe proaspete, brânză proaspătă, fructe uscate… De fapt, fructele uscate sunt perfecte pentru un mic dejun cu sau fără bowlcake.