Ridichea alba – 6 beneficii pentru sănătate puțin cunoscute

Photo of author

By Ramona Fustos

Mai puțin cunoscută decât ridichea roz, ridichea albă vine direct din Asia de Est și este excelentă pentru sănătate. Iată o privire mai atentă asupra a 6 dintre numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Și mai ales, cum să o mănânci pentru a beneficia de virtuțile sale.

Ridichea albă este unul dintre acele alimente pe care le includem rar în farfuriile noastre. Cu toate acestea, este plină de beneficii pentru sănătate, ceea ce o face un aliat al longevității, și nu numai. Află tot ce trebuie să știi despre această ridiche și de ce vei dori neapărat să o adaugi în rețetele tale.

De unde provine ridichea albă?

Cunoscută și sub numele de ridiche de iarnă, daikon sau ridiche chinezească în Japonia, acest tip de ridiche albă este originară din estul și sud-estul Asiei. Frunzele sale mari sunt pline de bunătăți, iar rădăcina este bogată în nutrienți. Rădăcina este folosită în supe, orez și salate.

Frunzele sunt consumate ca salată. Există multe moduri de a găti rădăcina, inclusiv ca băutură. Prima dată a fost exportată în Marea Britanie. De atunci, a fost cultivată în multe țări, inclusiv Spania, Italia și Franța.

Beneficiile pentru sănătate ale ridichei albe

Această ridiche îmbunătățește sănătatea respiratorie. Ridichea albă, o verișoară a ridichii negre, are proprietăți antibacteriene și antivirale. Asiaticii sunt obișnuiți să o prepare în suc. Aceasta ajută la combaterea problemelor respiratorii. Sucul de ridiche albă elimină bacteriile din plămâni și menține sistemul respirator sănătos.

Digestia fierului cu ridiche albă. Enzimele din ridichea albă sunt similare cu cele găsite în tractul nostru digestiv. Ca urmare, ridichea albă îmbunătățește digestia, reduce constipația și detoxifică organismul.

Este cunoscută ca un diuretic eficient: rinichii sunt puși la o utilizare mai mare, eliminând numeroasele toxine prezente în corpul nostru.

Ridichea albă poate ajuta la prevenirea riscului de cancer. Antioxidanții și anumiți compuși bioactivi prezenți în ridichea albă sunt considerați a reduce riscul de cancer, în special cancerul de stomac. Se crede că ridichea albă ajută la contracararea dezvoltării substanțelor cancerigene în organism.

Ridichea albă stimulează sistemul imunitar. Ridichile albe conțin o concentrație ridicată de vitamina C. Iar vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar prin stimularea producției de globule albe, care sunt esențiale pentru sistemul imunitar.

Ridichea albă te poate ajuta să slăbești?

La fel ca salata, ridichile albe sunt sărace în calorii (aproximativ 18 kcal la 100 g).  De asemenea, sunt bogate în calciu și fibre. Este adesea folosită în diete deoarece te ajută să te simți sătul rapid și durabil și ajută la digestie. De asemenea, conține enzime precum amilaza și lipaza, care ajută la digerarea carbohidraților și a grăsimilor.

Este, de asemenea, un superaliment pentru drenarea și detoxifierea organismului, deoarece are un conținut ridicat de apă.

Ridiche albă pentru îngrijirea pielii

Ridichea, cea albă în special, este excelentă pentru piele. Asiaticii o folosesc în cremele antirid. Produsul este în general sub forma unui ulei pentru piele. Consumul de ridiche albă are multe beneficii.

Acțiunea sa ușoară antibacteriană și antiinflamatoare calmează, de asemenea, roșeața și petele.

Pot mânca ridiche albă în fiecare zi?

Poți mânca ridiche albă în fiecare zi. Avantajul este că poate fi consumată crudă, în salate, sau gătită în supe sau mâncăruri. Cu toate acestea, cel mai bine este să o consumi cu moderație și să variezi legumele pe care le mănânci pentru a evita efectele nedorite, cum ar fi balonarea, din cauza conținutului său ridicat de fibre și sulf.