Protest al casei de amanet Garant la adresa ANAF si a Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta

Photo of author

By Daniel Negrescu

Protest ANAF Constanta

Joi, 25 iulie, un numar de 40 de angajati ai casei de amanet Garant din Constanta au organizat un protest in fata sediului ANAF de pe str. I.G.Duca.

Ei au reclamat abuzurile ANAF in general si ale inspectoarei Lascu Chirata in special. De asemenea au protestat si la adresa Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, respectiv a procuroarei Mihailescu Raluca-Elena.

Protestul a inceput la ora 9.30 si s-a finalizat la ora 10.30, dupa ce au inmanat directoarei AJAF C-ta, Doinita Radu, o scrisoare deschisa cu titlul-ANAF-intre abuz si incompetenta.

Mentionam ca ei au mai protestat de-a lungul timpului si la Garda Financiara-Cta, ANPC C-ta, Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta.

ANAF-intre abuz si incompetenta

Protestul a fost coordonat de administratorul grupului de firme Garant, Virgil Dulea, care ne-a raspuns la cateva intrebari:

Interviu Virgil Dulea - Protest ANAF
Interviu Virgil Dulea – Protest ANAF

Reporter: De ce protestati?

Dulea Virgil: In urma deciziei definitive a celor doua instante care au confirmat nevinovatia mea, stabilind ca faptele de care sunt acuzat nu exista, protestam la adresa ANAF, respectiv a marii experte in TVA Lascu Chirata, cea care a stabilit un prejudiciu mincinos, necesar parchetului pentru a ma putea acuza de evaziune fiscala, trimite in judecata, condamna eventual, ca sa justifice abuzul retinerii aurului timp de 12 ani.

Protestam de asemenea si la adresa Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, care ne-a retinut abuziv aurul, respectiv a procuroarei Mihailescu Raluca-Elena care m-a trimis in judecata cu toate ca existau decizii CCR , ICCJ, precum si expertizele dispuse in acest caz care aratau ca nu e vorba de evaziune fiscala..

Deasemenea, politisti din cadrul IPJ-Serviciul de Investigare a Fraudelor au furat 15 kg de aur ,,la umbra” parchetului, iar cand am facut plangere, in loc sa cerceteze, mi-au transmis punctul de vedere al politistilor.

Reporter: Nu va este teama de razbunari?

Dulea Virgil: Oare sa fie ranchiunosi? Ii deranjeaza oare ca ne exercitam un drept legal si democratic? Glumesc! Evident ca sunt ranchiunosi si razbunatori. Luni 22 iulie am cerut autorizatia de protest, iar marti 23 iulie ne-au trimis inspectia fiscala. Nu ne deranjeaza controalele, daca sunt facute corect.

Ne deranjeaza abuzurile, de cele mai multe ori sub forma excesului de zel, care au la baza de fapt nesiguranta in interpretarea legii, deci incompetenta.

Reporter: Ce s-a intamplat cu aurul furat?

Dulea Virgil: Dosarul e in cercetare la PCA-Cta de multa vreme. S-a ocupat de el d-na prim procuror Adina Florea care aproape l-a finalizat, probele gasite fiind certe si evidente, iar apoi, plecand la SIIJ, dosarul a fost preluat de un procuror pe nume Gigel-Marian Alexandru care nici macar nu a deschis dosarul in patru luni. Asteapta sa se prescrie latura penala ca sa-i scape pe ,,fratii” politisti.

Reporter: Ce veti face pentru urgentare?

Dulea Virgil: Proteste la PCA, la Parchetul General, la Ministerul de justitie, la Guvern, etc, pana isi vor face treaba.

Reporter: Se stie cine a furat aurul?

Dulea Virgil: Aceasta actiune de inventariere a aurului la IPJ-SIF, in care s-au incalcat la greu legile in domeniu, a fost coordonata de cms. Constantinescu Paul, sub obladuirea cms. sef Tomescu Ioan si cu sprijinul colegilor comisari Grigore Iulian, Tanase Cosmin, Neamtu Iulius si altii.

Reporter: Ce probe exista?

Dulea Virgil: Multe, dar cea mai certa e aceea ca tinichelele introduse de ei in locul aurului sustras nu se regasesc in inventarul aurului facut chiar de ei, inainte de a-l sustrage. Deci tinichelele nu provin de la mine.

Reprezentantii protestatarilor au fost invitati de catre directoarea AJAF, Doinita Radu, la discutie, fara sa permita initial accesul reporterilor prezenti.

Intr-un final am reusit sa asistam si noi la discutia in urma careia protestatarii au inmanat directoarei o scrisoare deschisa, careia i-au dat si un titlu: ANAF-intre abuz si incompetenta.

Scrisoare Deschisa
Protest ANAF Constanta – Discutiile purtate cu Doinita Randu – Directoare ANAF Constanta