Părinții lui Kate Middleton, foarte îndatorați, firma lor este în faliment

Photo of author

By Ramona Fustos

Părinții lui Kate Middleton acumulează probleme financiare. După ce au fost nevoiți să își lichideze afacerea din cauza pandemiei, Carole și Michael Middleton au acum de plătit o datorie de 300.000 de euro conform presei britanice.

Pe 22 martie 2024, Kate Middleton a anunțat că urmează o chimioterapie preventivă pentru tratarea cancerului. Ea a găsit sprijin în soțul său, prințul William dar și în părinții săi, Carole și Michael Middleton. Din nefericire, după începerea problemelor financiare, aceștia s-au trezit anul acesta într-o situație deosebit de incomodă.

Lichidarea afacerii părinților lui Kate Middleton

În anii 1980, Carole Middleton a înființat Party Pieces, o companie specializată în proiectarea și vânzarea de articole pentru petreceri. Sprijinită de soțul ei, această fostă angajată a British Airways a obținut venituri colosale din afacerea sa, permițând familiei să trăiască confortabil. Din nefericire, pandemia și-a pus amprenta pe Party Pieces.

În iunie 2023, afacerea familiei Middleton a fost plasată sub administrare – echivalentul britanic al falimentului – cu datorii în valoare totală de aproape 3 milioane de euro. Compania de restructurare Interpath Advisory a fost desemnată ca administrator. Dar, potrivit unui articol din The Times din 1 aprilie 2024, aceasta nu a reușit să recupereze toate taxele datorate pentru proiect. Asta după ce a înregistrat costuri de peste 300.000 de euro. Până în prezent, Interpath Advisory a reușit deja să recupereze aproximativ 70.000 de euro din onorarii. Dar, „procesul de insolvență a durat mai mult decât se aștepta pentru a îndeplini cerințele legale și cererile creditorilor”, a precizat Daily Express pe 2 aprilie 2024.

Carole și Michael Middleton vor să își liniștească copiii

În aceste momente dificile, soții Middleton pot conta pe sprijinul lui Kate, James și Pippa Middleton. Cu toate acestea, nu ai intenția de a apela la ei și vor să își asume întreaga responsabilitate. „Este o perioadă foarte îngrijorătoare pentru familie. Cu toate acestea, ei nu caută ajutorul copiilor lor și nu vor ca aceștia să se îngrijoreze”, a declarat o sursă pentru Us Weekly. Carole încearcă cu disperare să o țină pe Catherine (Kate Middleton) concentrată pe deplin pe recuperarea ei.

Carole și Michael Middleton mai dețin un conac în Berkshire. Acest conac a fost evaluat la peste 5,3 milioane de euro, precum și alte proprietăți, inclusiv un apartament în inima Londrei. Așadar, situația lor financiară personală nu este încă una de faliment total. Așa că, prioritatea lor este aceea de a rămâne alături de fiica lor bolnavă și să îi ofere tot sprijinul de care are nevoie.

Care este povestea Party Pieces?

Povestea a fost, totuși, o poveste de succes. La vremea respectivă, Carole și Michael Middleton doreau să sărbătorească cea de-a 5-a aniversare a fiicei lor Catherine (Kate). Dar nu au găsit niciun accesoriu, așa că au decis să lanseze o companie specializată în articole pentru petreceri. Afacerea a explodat într-un timp foarte scurt, ajutată de începutul vânzărilor online, iar ei au devenit multimilionari.

Acest succes avea să le schimbe, de asemenea, stilul de viață și clasa socială. Cuplul și-a trimis cei trei copii la unele dintre cele mai bune școli din regiune, inclusiv la Marlborough College, unde Kate l-a cunoscut pe… William. Din 2020, însă, compania nu s-a mai bucurat de aceeași perioadă de glorie: pandemia Covid-19 i-a încetinit considerabil activitatea, adunările fiind interzise pentru o perioadă foarte lungă de timp; Brexit-ul nu a ajutat lucrurile, iar inflația încă foarte mare din Marea Britanie (8,7% în luna mai pe un an) a însemnat sfârșitul pentru Party Pieces.