Ovidiu Hațegan, pus la zid de Dumitru Dragomir: „A primit ordin”

Photo of author

By Alexandru Stancu

dumitru dragomir

Dezamăgit de arbitrajul controversat din meciul dintre Dinamo și Poli Iași, scor 1-0, Dumitru Dragomir a făcut publice acuzații dure la adresa lui Ovidiu Hațegan și a echipei de arbitri din camera VAR. Fostul președinte al LPF a declarat că este convins că Hațegan a primit instrucțiuni pentru a favoriza echipa Dinamo și a sugerat că acesta ar trebui să fie exclus definitiv din lumea arbitrajului.

Momentul de maximă controversă s-a petrecut în minutul 29 al partidei, când jucătorul lui Poli Iași, Homawoo, l-a lovit violent pe Luca Mihai în cap. Accidentarea a fost una gravă, iar Mihai a fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. Cu toate acestea, decizia arbitrului Ovidiu Hațegan de a acorda doar cartonașul galben jucătorului advers a stârnit indignarea și nemulțumirea opiniei publice.

Dumitru Dragomir consideră că această decizie a fost una extrem de nepotrivită și susține că este o dovadă clară a unui arbitraj subiectiv și partizan. Mai mult decât atât, el lansează acuzații și către echipa din camera VAR, sugerând că aceștia ar fi trebuit să intervină în situația respectivă pentru a corecta greșeala evidentă a arbitrului de teren.

A greșit Hațegan, dar părerea mea este că Hațegan nu a greșit, ci a primit ordin. Nu am o probă în acest sens. Toată lumea vrea să salveze Dinamo. A dat cu nuca în perete rău de tot, și-a distrus cariera. L-am admirat extraordinar pe Hațegan și Colțescu.

Cum să nu dai roșu? Vrei să îl omori, dacă murea nici atunci nu îi dădeai cartonaș. Unde e corectitudinea? Nu l-aș suspenda numai pe el, i-aș rade pe toți care au fost în cabina VAR. Lui Hațegan i-aș da o lună, două, dar celor din cabina VAR le-aș da șase luni.

Două sau trei etape i-aș da și lui Homawoo, nu se intră așa, ce ești criminal. Să aibă grijă, să nu plece din spital. Lovitura la cap are urmări de neînchipuit, să stea în spital. Dacă a dat comunicatul ăsta Vassaras, bravo lui.

Hațegan nu avea cum să greșească, doar dacă avea comandă. Totul este calculat, nimic nu este la voia întâmplării în lumea asta”, a spus Dumitru Dragomir, potrivit Fanatik.

Este de așteptat ca aceste declarații să stârnească un val de discuții și controverse în lumea fotbalului românesc, iar presiunea pentru o analiză riguroasă a acestui incident să crească.

Ovidiu Hațegan se apără

Arbitrul Ovidiu Hațegan explică decizia de la faza din minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – ACSM Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf.

„Am văzut cei doi jucători lovindu-se cap în cap, iar impresia mea a fost că jucătorul lui Dinamo a vrut să joace mingea. Din nefericire, n-am realizat pe moment gravitatea impactului.

Apoi, când am revăzut faza, mi-am dat seama că am greșit. Trebuia să arat cartonașul roșu. Îmi pare foarte rău de cele întâmplate și îi doresc jucătorului de la Poli Iași însănătoșire grabnică. Sper din tot sufletul ca situația să nu fie foarte gravă și să fie bine cât mai repede. Sunt foarte afectat de cele întâmplate”, a transmis Ovidiu Hațegan, potrivit FRF.

CITEȘTE ȘI – JOCURILE OLIMPICE: UN TRIBUT LA SPIRITUL UMANITĂȚII ȘI PERFORMANȚĂ SPORTIVĂ