Marcel Ciolacu a revenit la glumele recente legate de Buzău și Moldova și recunoscând că declarația sa anterioară a fost „neinspirată”. Pentru a sublinia că nu are nimic împotriva locuitorilor din Moldova, premierul a enumerat o serie de investiții guvernamentale în această regiune, menționând inclusiv un centru de învățământ dual din Buzău. Încheind subiectul, premierul a explicat că și-a dezvoltat simțul umorului în vremea lui Ceaușescu, când „glumele și bancurile ne țineau vii”.
Da, cum să nu. O să merg… Săptămâna viitoare voi merge în Moldova. Sunt foarte multe glume pe TimesNewRoman. E acel tip de umor sau umor spontan, prietenii îmi trimit: «Un buzoian a stat sub anchete timp de doi ani făcute de CIA şi tot nu a recunoscut că este moldovean». De aici a plecat toată această glumă. Lăsând gluma la o parte, fără nicio modestie, eu împreună cu colegii mei din guvern, în acest moment, am direcţionat cele mai multe fonduri atât guvernamentale, cât şi europene din istoria postdecembristă în Moldova şi am făcut-o pentru că Moldova a fost depopulată, pentru că înaintea noastră nimeni nu a avut un plan în ceea ce priveşte Moldova. Alături de Sorin Grindeanu, anul acesta vom da drumul la 148 kilometri de autostradă, în sfârşit, din autostrada Moldovei. Azi, la Braşov am trecut şi intrăm şi în studiul de fezabilitate în ceea ce priveşte A13 Bacău-Braşov, care este cel mai uşor de făcut şi să uneşti Moldova în sfârşit de Ardeal şi de centru, de centrul ţării. Am făcut cu doamna ministru Deca, pentru că românii au plecat neexistând nici acel învăţământ dual, şi am făcut patru centre regionale. Am făcut şi la Iaşi, am făcut şi la Suceava, am făcut şi la Bacău, am făcut şi la Vrancea, am făcut şi la Buzău, tot e în Moldova, deci sunt cinci centre regionale… Fără să fac o glumă, să mai… în mijlocul oraşului Buzău este McDonald’s şi buzoienii de obicei vorbesc: «Tu unde locuieşti, până în McDonald’s sau după McDonald’s?», că după McDonald’s eşti moldovean; până în McDonald’s faci parte din regat, eşti muntean. Deci, ăsta este spiritul. Am crescut sub Ceauşescu. Ne ţineau vii glumele şi bancurile şi sunt un om căruia îi plac glumele. A fost o glumă neinspirată din postura mea de prim-ministru”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit Digi24.
Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD) din România, a devenit una dintre cele mai influente și remarcabile figuri politice din țară în ultimii ani. Cu o carieră solidă în politică și o abordare proactivă în gestionarea afacerilor publice, Ciolacu a captat atenția și respectul atât al susținătorilor, cât și al adversarilor săi. Iată o privire mai profundă asupra persoanei și a contribuțiilor lui Marcel Ciolacu în peisajul politic românesc contemporan.
Marcel Ciolacu s-a născut pe 8 martie 1977 în comuna Buzău și și-a început cariera politică în anii tinereții, devenind repede o figură prominentă în rândurile PSD. A urcat rapid în ierarhia partidului, ocupând diverse poziții de responsabilitate și dobândind o reputație de lider carismatic și dedicat.
În 2019, după demisia Vioricăi Dăncilă, Marcel Ciolacu a preluat interimatul președinției PSD, iar în 2020 a fost ales președinte al partidului. Sub conducerea sa, PSD a adoptat o nouă direcție și o abordare mai proactivă în opoziție față de guvernul de dreapta condus de Ludovic Orban.
CITEȘTE ȘI – HORIA CONSTANTINESCU SI ANPC – AROGANTA, ABUZ SI INCOMPETENTA