Kylian Mbappe s-a hotărât! Francezul va pleca de la echipa la care a stabilit un record istoric

Photo of author

By Alexandru Stancu

Kylian Mbappe

Mesajul video postat de Kylian Mbappe pe platforma X (fosta Twitter) a fost clar: s-a încheiat capitolul său la echipa PSG-ului. Francezul a anunțat că își ia rămas bun de la clubul din Franța, fără însă să confirme destinația sa următoare. Cu toate acestea, conform zvonurilor din presa internațională, Mbappe este foarte aproape de a semna cu echipa antrenată de Carlo Ancelotti, Real Madrid. Această mutare ar reprezenta o schimbare majoră în cariera fotbalistului de top și ar marca o nouă etapă în evoluția sa în lumea fotbalului. Kylian este cel mai bun marcator al PSG-ului din toate timpurile!

Mesajul lui Mbappe

„Salutare tuturor. Mereu am spus că voi vorbi cu voi când va veni vremea, iar acum vreau să vă anunț că este ultimul meu an la PSG. Nu-mi voi prelungi contractul, iar aventura se va termina în câteva săptămâni.

O să joc ultimul meci pe Parc des Princes duminică. Sunt foarte emoționat și mă bucur foarte mult că am putut face parte din acest club, unul dintre cele mai mari din Franța și din lume. A fost foarte multă presiune, am crescut ca jucător și am jucat alături de unii dintre cei mai buni jucători din istorie, unii dintre cei mai mari campioni.

Vreau să mulțumesc tuturor coechipierilor pe care i-am avut și tuturor antrenorilor: Unai Emery, Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, Christophe Galtier și Luis Enrique. Vreau să le mai mulțumesc directorilor sportivi care m-au acompaniat, Leonardo și Luis Campos, tuturor membrilor din staff pe care nu-i vede nimeni, dar care contribuie din plin la performanțele echipei. Toate aceste persoane incredibile au dat totul pentru club și merită toată recunoștința.

Știu că clubul este în siguranță cu toate aceste persoane care se ocupă de el. Este dificil și niciodată nu m-am gândit că va fi atât de greu să-mi părăsesc țara, Franța, Ligue 1. Aveam nevoie de o nouă provocare, după 7 ani.

Este dificil și vreau să le mulțumesc suporterilor. Știu că nu am putut să returnez toată dragostea pe care mi-au oferit-o suporterii în acești 7 ani. PSG este un club de care nimeni nu rămâne indiferent. Poți să-l iubești sau să-l urăști, iar eu am decis să-l iubesc și am făcut asta timp de 7 ani, cu suișuri și coborâșuri.

Nu regret că am semnat cu un club atât de prestigios, e o echipă pe care o s-o păstrez mereu în inima mea, în memoria mea. O să continui să urmăresc meciurile pentru că este un club de care mereu o să mă interesez. Am încercat să arăt cea mai bună versiune a mea în acești 7 ani.

Sper că vom termina anul cu un ultim trofeu. O să rămâneți mereu în sufletul meu. Aici este Parisul”, a transmis Kylian Mbappe.

Kylian Mbappw, câștigătorul Cupei Mondiale din 2018, s-a alăturat echipei PSG la vârsta de 17 ani, în 2017, venind de la AS Monaco. De atunci, el a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului și a contribuit la câștigarea a șase titluri în Ligue 1, inclusiv în acest sezon, 2024. Cu toate acestea, Mbappw nu a menționat în mod explicit unde va juca în următorul sezon. Zvonurile indică o posibilă mutare la Real Madrid, iar în această privință au fost discuții deja încă de la începutul acestui an.

În ceea ce privește PSG, după meciul de duminică, echipa mai are două meciuri de campionat în deplasare înainte de finala Cupei Franței cu Olympique Lyonnais, care va avea loc pe Stade Pierre-Mauroy din Villeneuve-d’Ascq, Franța. În ciuda acestor angajamente, nu este clar dacă Mbappé va mai fi prezent pe teren pentru aceste meciuri, având în vedere situația sa contractuală incertă.

CITEȘTE ȘI – BOGDAN LOBONȚ, ATACAT DIN TOATE PĂRȚILE. „MERITĂ MAI MULT RESPECT!”